Real MadridHacienda BernabeuLa Liga

Varane : „Zidane mindig pozitív, mindig magabiztos „

Raphael Varane a Real Madrid szerves része, a klub történetének legsikeresebb korszakának egyik főszereplője. A DAZN-nek adott nyilatkozatát a Marca is közölte.

Elismeri, hiába van a világ egyik legsikeresebb klubjában, és lett világbajnok a nemzeti csapattal, mégis mindig tanulhat valamit másoktól.

Főleg edzőjétől, Zinadine Zidane-tól:

„Zidane nagyszerű példakép a számomra. Nagyon nyugodt, mindig magabiztos, hisz önmagában, és mindabban, amit csinál.”

Az élet a Real Madrid játékosaként nem könnyű, a szurkolók és a média minden nap elemzi a játékosokat, ám a francia elfogadja és bírja a nyomást.

„A királyi gárda játékosának lenni azt jelenti, hogy kevés hibát követhetsz el. Tudnunk kell magasabban védekezni, nyomást gyakorolni az ellenfelekre, 50 méteren állunk mögöttük. Ezért kell a legmagasabb szintű koncentrációt elérnünk”

Varane volt és jelenlegi csapattársait is dicsérte :

„Védőként olyan játékosok inspirálnak, mint Pepe és Sergio Ramos. Cristiano Ronaldo pedig példakép lehet minden futballista számára. Sokat tanultam tőlük.”

Sergio Ramos-tól például a győztes mentalitást tanultam. Minden nap bátorítani tud, mindig győzni akar, még edzés közben is. Nagyon tapasztalt és soha nem veszíti el a motivációját.

Beszélt Eden Hazard-ról is:

„Jól beilleszkedett, és lenyűgöző tehetség. Vele játszani öröm, az egész pályát megváltoztatja.”

Nyáron szárnyra kaptak pletykák, hogy Varane elhagyni készül a Los Blancos-t. Most ezt is tisztázta :

„Itt minden év nagy kihívás. Nyolc éve vagyok a Real Madrid-ban, de minden szezon elején olyan, mintha a semmiből indulnék. És újra is indítom magam, hogy a lehető legjobbat adjam”

Kiemelt kép : Marca