Real MadridLa Liga

Real Madrid: Mendyvel egyszerűbb az élet

Különösebb felhajtás nélkül Ferland Mendy bebetonozta magát a Real Madrid kezdőjébe, mint bal oldali védő.

Ha támadójátékról van szó, akkor még mindig Marcelo a legmegfelelőbb ember a feladatra, de Mendy viszont egy élő betonfal a bal oldalon. Az első ember aki köszönetet mondathat ezért az nem más, mint Sergio Ramos. A kapitány eddig Marcelo helyét is védeni kényszerült, amikor az előre futott a támadásokkal. De most szinte semmi mással nem kell foglalkoznia a saját pozícióján kívül.

Abból a 15 meccsből, amin Mendy játszott eddig, a Real Madrid kilencszer győzött, egyszer kikapott és csak 7 gólt szedett be. Ezzel ellentétben amikor Marcelo volt a bal bekk, akkor csak 2 meccsen nem kaptak gólt.

Ha azt nézzük, hogy a kapott gólok közül melyik született közvetlenül az ő hibájából, akkor csak egyet találunk. Angel di Maria második találatát a párizsi 3-0-val végződött meccsről. Ha pedig azt nézzük, hogy mennyit lőttek kapura, akkor Mendy csak egyszer 1223 perc alatt, míg Marcelo 826 perc alatt hétszer tette ugyanezt. Gólpasszok tekintetében is a brazil vezet, eddig négyet adott, Mendy pedig egyet sem.

Zidane viszont a stabilitást szereti. A védelem pedig tartja magát az elmúlt hónapokban. Csak két csapat előzi meg a Madridot egész Európában a PSG (19 kapott gól 27 meccsen) és az Atletico Madrid (21 kapott gól 27 meccsen).