La LigaAtletico MadridReal Madrid

Spanyol Szuperkupa: Zidane és Simeone nyilatkozatai

A spanyol Szuperkupa döntőjébe jutott két madridi csapat edzője, Zinedine Zidane és Diego Simeone is nyilatkoztak az esti mérkőzés előtt. A döntő ma este 20 órakor kerül megrendezésre Dzsidában, Szaúd-Arábiában.

Zinedine Zidane

K: A 9. döntőjére készül éppen.

ZZ: Semmi sem változik meg ettől. A játékosaim az ilyen meccsekért élnek, benne van a klub DNS-ében. Tudjuk mit fogunk játszani, felkészültünk.

K: Néhány hónapja még megkérdőjelezték a módszereit, most meg a csodájára járnak. Mi a titka?

ZZ: Nincs titkom. Ha elveszítenénk 2 meccset egymás után ez ismét megtörténne. Csak dolgozni tudunk, jól dolgozni. Én csak ebben hiszek. Nálunk játszanak a legjobbak, és ezt mindig be is kell bizonyítanunk.

K: Az előző idény elején azért hagyta el a klubot, mert a játékosai már nem voltak képesek trófeákat nyerni. Mi változott azóta?

ZZ: A változás az a 8 hónap volt, amíg nem voltam ott. A csapat majdnem ugyanaz. Hiszem, hogy ahhoz, hogy visszatérhessünk a siker útjára türelemre és rengeteg munkára van szükség. A célunk az, hogy újra megörvendeztessük a rajongóinkat.

K: Jobb edzőnek tartja most magát annál, mint amikor a 3 Bajnokok Ligáját nyerte?

ZZ: Igen. Látom magamon a fejlődést. Tanulok a hibáimból és hallgatok a körülöttem állók tanácsaira is. A célom a fejlődés.

K: Mit vár az esti mérkőzéstől?

ZZ: Az Atletico a végsőkig harcol. Ők egy olyan csapat, akik a támadásban is jók és a védekezésük is kiváló. Erős csapat, de mi is felkészültek vagyunk. Fontos tudni, hogy milyen az ellenfelünk, de a legfontosabb számomra az én csapatom.

Diego Simeone

K: Készen áll arra, hogy megnyerje a trófeát?

DS: A csapatomnak még nőnie, fejlődnie kell és tapasztalatot gyűjteni. Az olyan csapatok elleni mérkőzések, mint a Liverpool, Barcelona és Real Madrid csak segítenek abban, hogy jobbá legyünk. A holnapi meccs egy nagyszerű lehetőség arra, hogy ezt be is bizonyítsuk.

K: Hogyan alakítja át az energiáit motivációvá?

DS: Hiszek a játékosaimban és a klubomban is. A csapat mindent megtett, hogy segítsenek. Falcao velünk maradt és segítette az edzői munkát. A fiatalok látják, hogy mit csinált egy meccsen és ők is olyanok akarnak lenni, mint ő. Az energiám a játékosaimból ered. Ha jól játszanak, nem félek semmitől.

K: Milyen forgatókönyvet vár a döntőtől?

DS: A Madrid egy olyan csapat, akiket elég jól ismerünk. Az edzőjük meg egy abszolút győztes. Mindig ezt is sugározza, és mindig győz is. Nincs itt Bale, Benzema és Hazard sem, de ez semmin nem változtat. Olyan erős a keretük, hogy a második vonal is veszélyes. Ott van Vinicius és Rodrygo is, akik nagyon gyorsak. Ki kellett találnunk egy módszert, hogy feltartóztassuk őket és az történjen majd a meccsen, amit mi akarunk.