La LigaReal Madrid

Hazard visszatérése

Eden Hazard lesz az egyik hiányzója a ma esti spanyol Szuperkupa döntőjének a Real Madrid csapatából. Zidane valószínűleg megszokta már, hogy nem számolhat a belgával, aki november 26.-án játszott utoljára.

Hazard naptárában február 1. van megszabva határidőnek a visszatérésre. Ez a madridi városi derbi napja, ami a 2. ilyen meccs lesz a két csapat között 20 napon belül. Ekkor majd az Atleti látogat a Santiago Bernabeuba.

Nem ez lesz a belga első derbije. Az elő 0-0-val végződő összecsapáson játszott már 70 percet. De az a meccs még a szezon elején volt. Mostanra már beilleszkedett a csapatba, és egy jó viszonyítási alapul is szolgálhat arra, hogy mennyit fejlődött azóta.

A február 1. amúgy Bale és Benzema számára is a kijelölt időpont a visszatérésre. Zidane minden jel szerint megtalálta a megoldást, ami a hiányukból fakadt. A Valencia ellen például kockáztatott egy kicsit és 5 középpályást tett a csapatba Kroos, Casemiro, Valverde, Isco és Modrics személyében. Ennél jobban nem is dönthetett volna.

A Real Madrid fő célja, hogy a lehető legjobb formájában kapja vissza Eden Hazardot. Az előzetes számítások már nem egyszer módosultak. A Szuperkupa előtt Zidane azt nyilatkozta, hogy a jövő héten már a társaival edzhet. De sem a Sevilla, sem a Királykupában, sem a Valladolid elleni meccseken sem játszhat még. Ezek után következik majd a madridi derbi.

A Madrid nem akar semmilyen kockázatot vállalni. A visszatérését is elhalasztották és a továbbiak is gondosan meg vannak tervezve számára. Ő lesz a koronaékszere az Atletico elleni meccsnek, csak nem most vasárnap.