ArsenalPremier League

Unai Emery: Ez volt a fordulópont

Emeryt november végén menesztették, miután az Arsenal 7 meccs után is nyeretlen maradt zsinórban. Azonban ő úgy tartja, hogy az októberi Sheffield United elleni vereség volt a fordulópont a karrierjében.

Az Ágyúsok pocsék formája Freddie Ljungberg és Mikel Arteta vezetésével is folytatódott. A hétvégi fordulóban a Cheslsea elleni vereség után már a 12. helyen állnak a bajnokságban.

Emery szerint minden akkor változott meg véglegesen, amikor elveszítették a magabiztosságukat és a stabilitásukat a Sheffield United elleni vereség után. „Ezt az idényt elméletileg nagyon jól kezdtünk. Én úgy éreztem – és a klub is – hogy megbecsültük az előző idénybeli eredményeket.” – mondta a BBC Sportnak adott interjújában.

„Arra koncentráltunk, hogy hogyan tudnánk fejlődni, és a klub pedig a szerződéshosszabbításra készült. Aztán a frusztrációk a sorozatos rossz eredményektől kikezdték a csapatot és csak egyre rosszabbak lettünk. A Sheffield United elleni volt a fordulópont. Az után minden tönkrement egy hónap leforgása alatt.”

„Képtelenek voltunk 7 meccsből egyet is megnyerni” – folytatta az Arsenal volt edzője – ” folyton azt kérdezgettük magunktól, hogy: ‘Mi történik most velünk?’. Idővel ez egyre rosszabb lett, egyre csak nőtt a feszültség is köztünk.”

„Az igazság az, hogy ilyenkor mindig először az edzőt veszik elő. Más kluboknál is így volt, de ott mindig meg tudtam fordítani a szituációt. De az Arsenálnál ez az időszak borzasztó volt. Nyernünk kellett volna, hogy visszanyerjük a lelki egyensúlyunkat és megszabaduljunk a frusztrációinktól, de nem sikerült.”

„Beszéltem a játékosaimmal 3-4 héttel azelőtt, hogy mindez megtörtént volna. Elmondtam nekik, hogy nem látom azt a csapatot a pályán, amit elképzeltem. Megpróbáltunk megoldásokat keresni. Ha a védelmet kellett erősíteni, akkor kiküldtem 3 középső védőt. Próbáltunk megoldást találni arra is, hogy Aubameyang, [Mesut] Ozil és [Alexandre] Lacazette játékstílusait taktikailag összefésüljük, hogy mindenki a legjobb formájában tudjon játszani a posztján, de az eredmények így is elmaradtak.”