Real MadridHacienda BernabeuLa Liga

Újabb szakaszába ért a Bernabeu stadion átépítése

A Marca oldalán ma megjelent legújabb információi szerint a Santiago Bernabeu stadion modernizálása a bontás második szakaszába ért.

Videon az új stadion terve

A stadion példátlan megújuláaon megy keresztül, teljesen megváltoztatja megjelenését anélkül, hogy a csapatok és a szurkolók bármi kárt szenvednének. A jelenlegi helyzetben a szurkolók a szokásos módon továbbra is részt vehetnek a mérkőzéseken , kellemetlenségek nélkül, amit nehéz elhinni, tekintettel a stadiont körülvevő daruk és gépek méretére.

Megkezdődött az új B és C tornyok építése, és a régi építmények a tető támogatását fogják szolgálni. A legszembetűnőbb változás egy saroktorony eltűnése, miközben hamarosan megkezdődik az északi és a déli vég fedelének eltávolítása. Az Athletic Club  elleni meccs után a daruk működésbe lépnek, és a tetőt elkezdik leszerelni, csakúgy, mint a stadion tetejére felszerelt fűtőberendezéseket. Mindezek a lépések egy látványos új tető beépítéséhez irányulnak, amely visszahúzható lesz.

Megkezdődött a munka az északi és a déli tornyokon is. A teljes átépítés alatt a mérkőzések zavartalanul folynak, csak az utolsó munkafázisban kell néhány meccset Valdebebasban rendezni.

Kiemelt kép: Daru a Bernabeu stadionnál (Marca)