Bundesliga

Gulácsiék vezetik a Bundesligát, Szalaiék kiütötték ellenfelüket

Kedden a Bundesliga 16. fordulójának első mérkőzéseit is lejátszották az esztendő, és az évtized utolsó előtti játéknapján. Gulácsi Péter Lipcséje a Signal Iduna Parkba látogatott, és hiába vezetett a Dortmund 2-0-ára a 45. percben, egy rendkívül fordulatos meccsen, ami 3-3-ra végződött, a Leipzugnek sikerült elcsennie egy pontot, ezzel 2 pontos előnnyel vezetik a tabellát. Az év utolsó bajnokiját hazai pályán játsza a Leipzig December 21.-én, és amennyiben otthon tartja a három pontot, éllovasként fog majd telelni.

Szalai Ádám csapata Brémába látogatott. Mindkét együttes közel van a kieső helyekhez, így szüksége volt mind két félnek a pontra. A mérkőzés nem éppen alakult a pályaválasztók számára, és a 38. percben már 0-4-et mutatott az eredményjelző. Szalai egy gólpasszt jegyezhetett fel magának, ezzel 13 mérkőzésen 1 gól és 1 gólpassz a mérlege a magyar válogatott játékosnak.

Korhut Mihály gárdája, az Aris Thessaloniki Szerdán, hazai pályán, 4-0 arányban múlta felül az NFC Volos csapatát. Korhut végigjátszotta a mérkőzést, és csapata jelenleg az 5. helyet foglalja el.