Barcelona

Marc-Andre ter Stegen, a Barcelona őrangyala

Már majdnem eltelt a szezon fele és nehéz nem arra gondolni, hogy Marc-Andre ter Stegen most játszik élete formájában, vita nélkül a Barcelona egyik legfontosabb játékosa, akinek teljesítményén fog múlni a hazai és nemzetközi siker.

Képzeljük el hol lenne nélküle a Barcelona, főleg figyelembe véve, hogy Lionel Messi mennyi időt hagyott ki az idény kezdetekor.

Iszonyatosan fontos védései voltak a sors döntő mérkőzésekesen, nagyon sokszor kisegítette a Barca kicsit szelős védekezését.

7 meccsen is főszereplő volt védéseivel, és jelentősen befolyásolta a mérkőzés kimenetélét:

Dortmund hőse

A legkiválóbb estéket a Bajnokok Ligájára tartogatja. Az idei szezonban (is) minden BL csoport meccsen kulcs szerepet játszott.

A Borussia Dortmund ellen például, a német mentette meg a meccset csapatának. Kivédte Marco Reus büntetőjét is.

Elől-hátul fontos

A Barcelona a Getafe ellen játszott és teljesen elcsöndesítette a stadiont, amikor kivédte Angel Rodriguez lövését még 0:0-nál.

A Barcelona góljában óriási szerepe volt, hiszen hosszú labdájával Ő indította az üresen lévő Luis Suarezt, ez az egyetlen gólpassz, amit ebben a évszázadban Barca kapus adott.

Lautaro rémálma

Az Inter fantasztikus formában kezdte a két csapat egymás elleni mérkőzését a Bajnokok Ligájában, megszerezték a vezetést is.

Az argentin játékosnak megvolt a lehetősége 2:0-ra és 3:0-ra is, de Ter Stegen megakadályozta benne.

Prága

A Slavia Prague több problémát okozott a Barcelonának, mint bárki képzelte volna, de megint előlépett a német és kivédte a szemüket is.

A legnagyobb védését lábbal érte el és végül a katalán csapat 2:1-re nyert, de teljesen hiányozott a csapat játék, amit a lefújás után kritizált is a 27 éves játékos.

Megmentette a Barcelonát a szégyentől

0:0-ás döntetlen a Slavia Prague ellen a Camp Nouban, talán az egyik legnagyobb meglepetés az idén, de az az igazság, hogy ez könnyen lehetett volna még szörnyűbb.

A Slavia Prague sokkal közelebb járt a győztes találathoz és csak Ter Stegen akadályozta meg őket ebben.

Megint a Dortmund

Ne tévesszen meg senkit a 3:1-es végeredmény, a Borussia Dortmund elleni második meccsen több gól is kaphatott volna a Barcelona.

Ter Stegen megint két óriási védéssel jelentkezett, különösen amikor a Dortmund kitámadt, a Barca megköszönheti kapusának a továbbjutást.

Csoda a Wandában

Lionel Messi szerezte a győztes gólt Madridban, de a legemlékezetesebb az, ahogy a hazaiak támadtak, de Ter Stegen kapuját nem tudták bevenni.

Saul Niguez szerencséről beszélt a meccs végén, de igazából olyan, mintha a Barcelonának lenne egy őrangyala: a kapusuk.