Real MadridLa Liga

A Lyon csábítja Karim Benzemát

A Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas és sportigazgatója, Juninho csábítgatják a Real Madrid csatárát, hogy náluk fejezze be a karrierjét.

Karim Benzema jelenleg a valaha volt legtermékenyebb korszakát éli éppen a Madridnál. Jelenleg vezeti a góllövő listát a La Ligában, és szépen araszol felfelé a házi góllövők között is a Bernabeuban. Épp leelőzte Puskás Ferencet ezen a listán, a következő legenda Santillana lehet az elkövetkezendő szezonokban.

Mindenek ellenére a Lyon más utat remél a volt csatáruknak, akinek 2021-ben lejár a szerződése Madridban. Jean-Michel Aulas egy a BeinSportnak adott interjúban ezt mondta a francia jövőjéről: ” Tavaly beszéltünk Benzema ügynökével, Karim Djazirival annak az eshetőségéről, hogy megszerezzük őt magunknak. Ekkor még nagy változások előtt állt a Madrid. Ő óriási tehetség, de tovább megyek! Szerintem ő a jelenleg a legjobb francia támadó. Ezért is elérhetetlen jelenleg a számunkra. Talán jövőre, vagy utána, de egyszer mindenképp sikerül majd elcsábítanunk. Ha Juninho akar valamit, azt meg is szerzi.”

A múlt évben Juninho is elmondta már, hogy szeretné visszaszerezni a francia csatárt, azután hogy 2009-ben eladták 35 millió euróért a Királyi Gárdának. ” Felajánlottam Benzemának, hogy fejezze be nálunk a karrierjét. Küldtünk is egymásnak néhány üzenetet ezzel kapcsolatban. Azt szeretném, ha két évet játszana nálunk és segítene a fiatalokat edzeni. Ő lehetne a vezérünk. Talán Karimnak is ez az álma, hogy itthon fejezze be a pályafutását.”

Benzema 9 évesen lett a Lyon utánpótlás játékosa, majd 2005 januárjában mutatkozott be a felnőtt csapatban. 148 mérkőzésen 66 gólt szerzett a Lyon színeiben. Most már 10 éve a Real Madrid játékosa, és egyedüli megmaradt tagja a 2009-es Perez-féle második Galaktikus érának, aminek C.Ronaldo, Kaka és Xabi Alonso is részese volt.

Karimnak még másfél év van vissza a szerződéséből, és lehet hogy érdekli a francia csapat ajánlata, de azzal is tisztában van, hogy minél tovább marad a Bernabeuban, annál tovább öregbítheti a saját hírnevét – ami már most legendás.