Premier League

Premier League kedvcsináló 15. forduló

Kezdődik a decemberi hajtás, érdekes fordulón vagyunk túl és a hétközi forduló is hoz pikáns összecsapásokat. A Liverpool Merseyside derbije az Evertonnal és Jose Mourinho első összecsapása Manchester Uniteddel szemben kiemelkedik a Premier League kedden szerdán és csütörtökön zajló mérkőzéseiből.

Forduló mérkőzése 1
A listavezető az épp nem kieső helyen álló városi riválisát fogadja. Országos egyes, minden statisztika, hazai veretlenség, mikor nyert utoljára az Everton az Anfielden, forma, a Liverpool mellett szól. Két dolog miatt azonban nem lehet nyugodt Klopp, 9 győzelem 1 gólos a bajnokságban, ezeken egytől egyig izgulni kellett a szurkolóknak, valamint a legutóbbi 5 derbi során 3 is döntetlenre végződött. Mauro Silva pedig az esélytelenek nyugalmával készítheti a csapatát, nem kizárt, hogy utoljára.

Forduló mérkőzése 2
Man. United a Spurs ellen. Solksjaer csapata továbbra is nagyon kiszámíthatatlan, az Aston Villa elleni döntetlen újabb csalódást keltő eredmény volt. 8 pontra a BL indulás, de csak 6 pontra a kieső zóna, továbbra is a Chelsea elleni első fordulós győzelem az egyetlen igazán jónak mondható eredmény az évben, és bár ötöt rúgtak a két újoncnak, ugyanennyit kaptak is az elmúlt két forduló döntetlenje során. A Spurs 10 gólt rúgott a portugál edző irányításával, és biztosak lehetünk benne motivációban nem lesz hiány a vendégoldalon!

További mérkőzések

Crystal Palace – Bournemouth
A középmezőny két gárdája csap össze a mai nyitó meccsen. A hazaiak, három vereség után végre győztek a hétvégén, míg a vendégek csak felzárkózni tudtak a Spurs ellen, így ők pedig pont most tartanak zsinórban három zakónál.

Burnley – Man. City
Homokszem került Pep gépezetébe nem robog úgy a City, mint az elmúlt két évben. Valószínűtlen az újabb 100 pont körüli zárás, ehhez már több pontot nem veszthetnének a kékek a bajnokságban! Jelenlegi formájuk ezt nem támasztja alá, minden sorozatot figyelembe véve az elmúlt 5 meccsből csak egyet húzott be a bajnok.

Chelsea – Aston Villa
Hatalmas meglepetésre alulmaradt Lampard csapat a West Ham ellen hétvégén, ha a Top 4 a cél az újonc ellen még egy kisiklás nem fér bele. Abrahamra továbbra sem számíthat a hazai alakulat. Utoljára 8 éve nyert a Stamford Brige-n a birminghami alakulat, azóta négyszer köztük egy 8-0-val a Chelsea győzött.

Leicester – Watford
Megállíthatatlannak tűnik Brendon Rodgers együttese 6 mérkőzése hibátlan, egyre többször emlegetik a szurkolók azt a bizonyos csoda bajnoki címet. Ami biztos a ligautolsó utáni két meccs még kötelező a Rókáknak, Aston Villa, majd Norwich és karácsonyi időszak két rangadója után lehet majd igazán mérleget vonni náluk. A vendégek egyetlen győzelme a bajnokságban idegenben született, ez lehet a reménysugár.

Southampton – Norwich
A Szentek, ha nehezen is, de hétvégén kiesési rangadót nyertek, rögtön itt nekik a következő, ha nyernek lélegzetvételhez jutnak. Érdekesség mindkét csapat egy döntetlennel és győzelemmel zárta az elmúlt két fordulót. Az iksz egyaránt 2-2 az Arsenal ellen.

Wolves – West Ham
A vendégek hat forduló óta veretlen Farkasok otthonában szeretnék megmutatni a Chelsea elleni győzelem nem a véletlen műve volt. A hazaiak pedig azt bizonyítják hiába a kettős terhelés, ők bizony az Európa Liga szereplés ellenére idén is maradnának a nemzetközi kupás helyek valamelyikén.

Sheffield Utd – Newcastle
Az újonc a Liverpool elleni hazai vereség óta nem talál legyőzőre, 2 győzelem, 5 döntetlen, benne 3 top 6 elleni ütközettel, míg a vendégek a bajnok elleni remi önbizalmával érkeznek. A Szarkáknak lefelé kell nézelődniük, de jellemző a mezőny sűrűségére, hogy a két csapatot ugyan 7 hely, de csak 3 pont választja el.

Arsenal – Brighton
Forduló záró meccsén az Ágyúsok úgy lépnek pályára, hogy utoljára október 6.-án nyertek bajnokit! Viszont ennél kellemesebb ellenfél nem is jöhetne, 6 meccs 1 pont, 13 kapott és 3 rúgott gól az idegenbeli mérlege idén a Brightonnak. Ljungbergnek és csapatának nincs kifogás nyernie kell!