Liverpool

Jürgen Klopp: Hihetetlen mennyire győzni akartak

A Liverpool edzője, Jürgen Klopp nyilatkozott a Match of the Daynek:

„Természtesen nem lett volna szükség ennyire izgalmas befejezésre, mert hihetetlen helyzeteink voltak. A kapusuk nagyokat védett.”

„Nehéz mérkőzés volt, mert a Brighton jó csapat. Nehéz ellenük védekezni. Sokat birtokolták a labdát, így keményen kellett dolgoznunk. Imádom a srácokat, hogy ilyen sűrű hét után is készen álltak rá.”

„Aztán jött a piros lap Alissonnak. Adriannak bemelegítés nélkül kellett pályára lépnie, de két nagy védése is volt. A srácok mindent beleadtak. Hihetetlen mennyire győzni akartak. Nagyon különleges győzelem ez.”

Alisson piros lapjáról: „Szerintem kéz volt, de nem láttam. Nem volt les és aztán nehéz helyzet volt.”

„Fejelni akart, de a másik játékos ért oda először és változtatnia kellett a tervén. Virgil van Dijk volt a meccs embere a két gólja miatt, de számomra inkább Adrian volt az, beugrani egy ilyen meccsen aztán kettőt védeni…”

„Még a kapus kirúgások is nehezek bemelegítés nélkül! Nem készültünk fel erre a helyzetre szóval nagyon boldog vagyok.”

A Brighton góljáról: „Szerintem ilyen helyzetben emberségesnek kell lenned és nem csinálsz ilyet.”

„Nagyon okos volt a Brightontól, de a kapus csak éppen pályára lépett és próbálta beállítani a sorfalat. A bíró végül elengedte. Nem változtathatjuk meg, de számomra ez nem szép.”

A Liverpool 11 pontos előnyéről: „Ez van. Ha a Leicester holnap nyer, akkor 8 pont. Nem így gondolkozunk. Csak győzni akartunk. Most egy nappal több időnk lesz felkészülni, szóval ki kell használni.”