Barcelona

A Barcelona idegenbeli formájának veszélyei

Hét közben magabiztosan győzte le a Borussia Dortmundot a Barcelona, de a vasárnapi Atletico Madrid elleni meccs egészen más lesz.

Ernesto Valverde csapata az idén, idegenben meg se közelíti a hazai formájukat, és úgy utaznak el az Estadio Wanda Metropolitanoba, hogy könnyen egy újabb idegenbeli vereségbe futhatnak bele, ha nem csúcs formában fociznak.

A Barcelona már háromszor kikapott az idei La Liga szezonban, mind a háromszor idegenben. Az Athletic Bilbao, a Granada és a Levante is legyőzte a Katalán klubot, míg az Osasuna döntetlent ért el az El Sadarban.

Ez azt jelenti, hogy a Barca csak 10 pontot szerzett a lehetséges 21-ből idegenben.

A múlt szezonban a csapat összesen háromszor kapott ki, ebből kettő idegenben a Leganes és a Celta Vigo ellen.

Még amikor sikerül a kívánt eredményt elérni, akkor se meggyőző a formájuk távol a Camp Noutól.

Például a Leganes ellen múlt szombaton, amikor szenvedtek a ligautolsó ellen, és csak a 79. percben szerezték meg a vezetést.

A védekezésük sem megfelelő, de a Barcelona támadó sora is kínlódik idegenben. A legutóbbi 7 idegenbeli bajnokiján Valverde csapata 10 gólt szerzett, ugyan ez a szám hazai pályán 25 gól.

Nem valószínű, hogy gól gazdag meccs lesz az Atletico ellen, mert Diego Simeone is szenved támadásban, viszont a 14 forduló alatt csak 9 gólt kaptak.

Tavaly, a madridi találkozójukon Diego Costa szerezte meg a vezetést és Ousmane Dembelé a 90. percben egyenlített.

A matracosoknak kell az eredmény. Jelenleg három ponttal le vannak maradva a Barcelonától.