Serie A

Sokba kerülhet a Serie A-nak az Olasz Szuperkupa

A Szaúd-Arábiában rendezendő Juventus – Lazio Olasz Szuperkupa közel 450 Millió Euróba kerülhet a Lega Serie A-nak, mert a beIN Sports komolyan gondolkozik a TV jogok visszaadásában.

A döntés, hogy a 2018/19-es Scudetto és Coppa Italia győztes közötti mérkőzést Szaúd-Arábiában játsszák le, már tavaly komoly vitát váltott ki, hiszen a rendező országban az emberi jogok helyzete és a Washington Post újságírójának, Jamal Khashogginak a megőlése is borzolja a kedélyeket.

A Gulf Times újságírója, Anthony Harwood szerint nagyon költséges lehet a találkozó, mert a Serie A külföldi közvetítési jogait birtokló Katari tv a beIN Sports visszamondhatja az üzletet.

A beIN Sport minden olyan sorozat ellen tüntet, aki Szaúd-Arábiában rendezi meccseit, mert 1 Milliárd dolláros jogi csatát indított a beoutQ csatorna ellen, ami ellopja a képeiket és sajátként adja le.

Anyagilag óriási pofon lenne a Serie A-nak, hiszen a beIN Sports birtokolja a közvetítési jogokat Franciaországban, Észak-Amerikában, a közel keleten, Ázsiában, Spanyolországban és Törökországban.

A TV jogok 450 Millió Eurót jelentenek a Lega Serie A-nak, összehasonlításként Szaúd-Arábia 20 Millió Eurót fizetett, hogy három Szuperkupa mérkőzést rendezzenek meg náluk öt év alatt.