Uncategorized

Giggs: „Ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz”

Ryan Giggs először szerepeltetné Gareth Bale és Aaron Ramsey párosát a walesi válogatottban, éppen Magyarország ellen.

Gareth Bale egy hónap óta először lépett pályára az Azerbajdzsán elleni 2-0 győzelem során. Ez a szombati eredmény még fenntartja Wales kijutási esélyeit az Európa Bajnokságra. Bale-t, aki vádlisérüléssel bajlódik, a második félidőben Ramsey váltotta, aki szintén épphogy felépült combsérüléséből.

Giggs reméli, hogy mind a két játékosát egyszerre szerepeltetheti Cardiffban Magyarország ellen, először a selejtezők során. Azon a mérkőzésen, ahol a győztes csapat helyet szerez magának az EB résztvevői között.

„Van néhány játékosunk, akik először játszottak 90 percet Azerbajdzsán ellen. Az az elsődleges, hogy ők kipihenjék magukat.” – mondta Wales edzője hétfőn.

„Akiket játszattam, azoknak szükségük volt ezekre a játékpercekre. Ezt jól kell egyensúlyozni, mert vannak olyan játékosok, akik nem bírnák végig a meccset. Ez nyilvánvalóan befolyásolja a döntésemet a választás során.”

„Bale és Ramsey is készen állnak a játékra, úgy mint Chris Mepham és Ethan Ampadu is. Ők mostanában nem sok lehetőséget kaptak, ezért is választottam be őket Azerbajdzsán ellen. Mindenki készen áll a csapatban a játékra”

Ryan Giggs arra bátorította a játékosait, hogy használják ki a szerencséjüket, ami Szlovákia vereségével hullott az ölükbe. Horvátország egy gól hátrányból fordított a szlovákok ellen és győzött végül 3-1-re. Ezzel a horvátok kijutottak, és a walesi és magyar válogatott saját kezébe adta a döntést a kijutást jelentő második helyért a csoportban.

„Bíztunk abban, hogy a horvátok győznek majd. Kellett nekünk ez az eredmény, és most itt van a lehetőség, hogy az előnyünkre fordítsuk a helyzetet. A mi kezünkben van a sorsunk és ez egy nagyszerű kihívás a számunkra, de ez egyben egy nagyon nehéz mérkőzés lesz.”