Átigazolási HírekAtletico MadridBarcelona

Reinier a következő Brazil üstökös hosszabbított, de van egy csavar a történetben…

Reinier nem csak a pályán nyűgözi le a szurkolókat, hanem azon kívül is. A 17 éves játékos a múlt héten 2024-ig szóló szerződés hosszabbítást írt alá a Flamengoval. Viszont van egy csavar a történetben: a kivásárlási ára megfeleződött, így 70 Millió Euró helyett 35 Millió Euróért vihető.

Gyakorlatilag a játékos árát a klub hozzáigazította a piaci árakhoz. Várható volt, hogy nem fognak érte ennyit adni. A 70 Millió Euróval a legtöbbért eladott brazil fiatal lehetett volna, megelőzve Vinicius Juniort és Rodygot is (akikért a Real Madrid külön-külön 45 Millió Eurót fizetett). A hosszabbítás a játékos képviselőinek egyetértésével történt, mert így könnyebben tudják átvinni Európába.

Kérőkben nincs hiány, korábban írtuk már, hogy az Atletico Madrid előrehaladott tárgyalásokat folytat a játékosért, de a pénteki spanyol Mundo Deportivo címlapján számolt be róla, hogy a Barcelona is érdeklődik iránta, kiemelik fizikai képességeit, gólérzékenységét és kreatívságát. Akik követik a brazil focit tudják, hogy mennyire virtuóz.

A változtatás a játékos és az ügynökének (az üzletember Giuliano Bertolucci képviseli) beleegyezésével történt. A Flamengonak amúgy se volt esélye, hogy megkapja a 70 Millió Eurót, hiszen komoly esélye volt annak, hogy Reinier ingyen lelépjen. 2020 Július 1-től aláírhatott volna bármelyik csapattal, mert szerződésének utolsó fél évébe lépett volna.

Nem csak a klubok versenyeznek érte. Korábban 3 éves szerződést írt alá a Pumával, de az Adidas megkereste Reiniert egy projekttel, hogy a német cég világ arca lehessen. A játékos képviselői nem kommentálták és ami biztos, hogy Reinier kitölti a 2020 novemberig szóló szerződését a Pumával.

forrás