BarcelonaLa Liga

Piqué: „Az El Clasicot az eredeti időpontban kellett volna lejátszani”

Gerard Piqué éppen Madridban tartózkodik a Davis Kupa kapcsán és a Cadena COPE El Partidazo műsorának házigazdájával beszélgetett a Barcelonát leginkább érintő témákról.

A Real Madridnak 29 órával kevesebb ideje lesz pihenni az El Clasico előtt, mint nektek.

„De több idejük lesz pihenni az utána következő meccs előtt. A beosztás az ami. Soha sem fog mindenkinek maradéktalanul megfelelni. A mérkőzést az eredeti időpontban kellett volna megrendezni. Ha fordítva lett volna, az a Barcelonának nem tetszene (hogy kevesebb idejük van pihenni). A játékosok amúgy is hozzá vannak szokva, hogy 2-3 naponta vannak a mérkőzések, de ha a Madridról vagy a Barcelonáról van szó, akkor mindig mindent felnagyít a sajtó.”

A Barcelonánál van az előny?

„Nem tudom. Talán a kezdés időpontjának van valami jelentősége. Személy szerint én azt szeretem ha este játszunk, de mindenki mást szeret. Biztos vagyok benne, ha megnézzük az előző meccseket, akkor a Madrid többet pihent, mint mi. Nem mi kértük, hogy halasszák el a meccset. Az egész Tebas ötletével indult, hogy Madridban legyen megrendezve a találkozó, aztán meg megváltoztatták az időpontot. Mi nem panaszkodtunk ez miatt egyszer sem.”

Mi lett volna ha az eredeti időpontban van a meccs?

„Semmi nem történt volna. A város egyes részein tüntettek csak az emberek, biztos vagyok benne, hogy a Camp Nounál minden rendben lett volna. Minthogy abban is biztos vagyok, hogy a jövő hónapban sem fog semmi történni.”

Milyen a Barcelona formája?

„Nem vagyunk még a megszokott szinten. De nem ez az első eset, hogy a csapat gyengébben teljesít. Nem kell ezt túlaggódni.”

A Barcelonát illető kritikák a sajtó részéről?

Valverde mindig címlapon lesz, ő az edző. A klubbal kapcsolatos kötelezettségeimet is megbeszéltem vele. Elsődleges a csapat a számomra, de a Davis Kupával kapcsolatos teendőimet is el kell látnom.”

Griezmann / Messi / Rakitic

„A Real Sociedad és az Atletico Griezmannra építette a játékát. Nálunk nem ez a helyzet. Mi magasabb szintet képviselünk ennél, úgyhogy meg kell hogy találja a helyét a széleken. Lassan de biztosan a helyére kerül majd, hiszen meg van a képessége és a tehetsége ehhez. Messi szerződéshosszabbítása csak rá és a klubra tartozik. Rakitic helyében én is rosszul érezném magam. Nehéz amikor nem játszhatsz. Minden nap nagyító alatt vizsgálgatnak, és neked be kell bizonyítanod, hogy jobb vagy a másiknál.”

Sergio Ramos

„Nem voltam meghívva az esküvőjére, de nem is érdekel, nem nagy ügy. Már nem vagyok a válogatott csapattársa, és nem is számítottam rá hogy meghív. Én meghívtam a Davis Kupára, nem neheztelek rá semmiért. Én egy nagyon egyenes ember vagyok, nem haragszom vagy vagyok rá féltékeny. Az emberek meg azt gondolnak, amit akarnak. Amikor egymás mellett kellett játszanunk a válogatottban az elején sok problémánk volt egymással, de aztán már jól kijöttünk. Amikor elköszöntem tőlük Oroszországban egy kicsit elérzékenyültem, mert rájöttem, hogy egy nagy család vagyunk a válogatottal.”

Ha választanod kéne…

Mbappé vagy Neymar? „Mind a ketten nagyszerű játékosok, akik bármelyik klubnál megállnák a helyüket”

Cruyff vagy Guardiola? „Cruyff-al nem töltöttem sok időt el, de Guardiola meghatározó szereplője volt a karrieremnek.”

Mourinho vagy Klopp? „Mind a kettejüket kedvelem. Klopp keményen dolgozik, hogy kihozza a csapatából a legtöbbet. Személyesen nagyon jól kijövök Mourinhoval is. Mindig is beszélgettünk egymással. Akkor is amikor a legfeszültebb volt a viszony a két klub között és utána is.”

Madridról mi a véleményed?

„Mindig szívesen látnak itt és nem fintorognak rám az emberek. Az emberek megállítanak az utcán és megkérdezik, hogy hogy van a családom. Mindig is próbáltam a rivalizálást a pályán hagyni. Az emberek amúgy is csak a játékost látják benned – vagy tapsolnak vagy kifütyülnek.”