Átigazolási HírekManchester City

A Bayern München nem zárja ki Guardiola visszatérését – Sport Bild

A Bayern München edző kérdése megint felvetődött. Kovac távozása után egyelőre Dieter Flick vezeti a bajorokat. Legyőzték múlt héten a Bajnokok Ligájában az Olympiakost és meggyőző 4:0-ás győzelmet arattak a Borussia Dortmund felett.

Az 54 éves edző sikerei időt adtak a Bayern vezetőségének, hogy megfelelő, „hosszútávú” megoldást találjanak, árulta el Uli Hoeness. A Sport Bild információ szerint a csapat korábbi edzője, Pep Guardiola is a jelöltek között van.

A vezetőség három nevet írt össze, akik a nyáron esélyesek lehetnek a kis padra, viszont mindhárman jelenleg egy másik klubbal állnak szerződésben. A Manchester Citytől Guardiola, a PSG-től Thomas Tuchel és az Ajaxtól Erik ten Hag jöhetne.

Guardiola esetében a „The Athletic” írta meg pár napja, hogy a müncheni visszatérés „valószínűtlen, de nem lehetetlen.” 2016-ban a katalán edző azt nyilatkozta: „Egyszer visszatérek még Németországba, talán edzőként.” A Sport Bild szerint továbbra is rendszeres kapcsolat van az edző és a Bayern vezetősége között.

Guardiola boldogtalan a Manchester Citynél és a Bayern sem zárja ki a visszatérését

Guardiola a 4. évében jár a Man. Citynél és nem boldog. A Premier Leagueban a hétvégi elvesztett rangadó után már 9 ponttal le vannak maradva a Liverpool mögött. Az elmúlt években nem tudott a Bajnokok Ligájában az elvárásoknak megfelelni, legutóbb a negyeddöntőkben estek ki. A korábban említett „The Athletic” cikke szerint a szakmában nyílt titok, hogy Guardiola az év végén távozik.

Családja nem érzi jól magát az angol városban és már vissza is költöztek Spanyolországba. Münchenben más a helyzet, a városban lévő apartmanját nem adta el.

Guardiola mindig azon a meggyőződésen volt, hogy egy csapat élén három év bőven elég, ezen már egy évvel túlment a Citynél.

A Bayern vezetősége nem zárja ki az edző visszatérését. A nyári átigazolások és Leroy Sanéért való harc pedig bebizonyította Guardiola számára, hogy ezúttal a Bayern München hajlandó nagy pénzt is áldozni a keret megerősítésére.