Atletico MadridLa Liga

Az Atletico a saját dolgát nehezítette a Leverkusen ellen

Az Atletico Madrid nehéz napot fogott ki tegnap este Németországban. Többek között egy Thomas Partey öngólnak is köszönhetően 2-1-es vereséget szenvedtek a Bayern Leverkusen ellen.

Elég rossz formában játszották végig a mérkőzést a spanyolok, szinte Morata 93. percben elért gólja volt az egyetlen említésre méltó megmozdulásuk.

Ezzel együtt egyedül az Atleticon fog múlni a továbbjutásuk a csoportból. A hátralévő 2 meccsen mindenképp győzniük kell,Torinóban a Juventus ellen és a Lokomotiv Moszkva ellen otthon.

Tíz perccel a kezdés előtt 2400 kilométerrel távolabb Douglas Costa góljával győzött a Juventus Moszkvában, ezzel is nyomás alá helyezve a Matracosokat a csoportelsősségért folytatott küzdelemben. Ezzel együtt nyitva hagyták matematikailag a továbbjutás esélyét is, feltéve ha az Atletico nyer. Nem így történt.

A csapatnál mostanában a tettek felülírják a szavakat. Amíg az állandóságról, folytonosságról és elhivatottságról beszélnek, addig a valóság teljesen más. Jó példa erre a Sevilla elleni legutolsó mérkőzés.

Még arra sem lehet fogni a piros-fehérek gyenge teljesítményét, hogy nem jöttek még formába, hiszen már 16 mérkőzésnél járt a csapat ebben az idényben.

A Bayern Leverkusen ki is használta ellenfele gyengeségeit. A gyorsaságuk mellett a szögletrúgásoknál is hatástalanítani tudták az ellenfelet. A támadásaikat a spanyolok csak nehezen tudták megállítani, és néhány alkalommal egészen hajmeresztő dolgokat produkáltak a kapu előtt. Az egyik ilyen eset volt a 41. percben Thomas felszabadítónak szánt megmozdulása, ami után a labda a kapuban kötött ki. 1-0

A számok is az Atletico ellen voltak. Csupán fele annyit passzoltak, mint az ellenfelük, és csak egy szerény 36%-ot tudnak felmutatni labdabirtoklás gyanánt az első félidőben. Egy egész órát kellett várni, mire sikerült összehozniuk egy valamire való támadást. Addig szinte láthatatlanok voltak a mérkőzésen.

A második félidőt is gyengén kezdték a madridiak, aminek következtében Volland meg is szerezte a hazaiak második gólját. Eztán a 60. percben érkezett el az első lehetőség a gólszerzésre a vendégeknek, de Lemar buktatása után a szabadrúgásból nem született gól.

Végül Alvaro Morata a 93. percben gólt szerzett és akár egyenlíthetett is volna, de lövését megfogta Hradecky, így maradt a kiábrándító 2-1.

A mérkőzés után Diego Simeone magára vállalt minden felelősséget a vereségért. „Nagyon rosszul kezdtük a meccset, sok hibát vétettünk amiből a gól is született. A második félidőben már jobbak voltunk, voltak lehetőségeink is. A 2 gólos hátrány ellenére akár döntetlenre is kihozhattuk volna a mérkőzést.”

„A hibáink megmutatták, hogy hol kell még javulnunk. Koncentrálnunk kell a problémák megoldására és a fejlődésre is, és ezt kemény munkával tudjuk csak megcsinálni, nem felesleges beszéddel.”