ChelseaPremier League

Lampard: Nem tudom megmagyarázni, hogy mi történt az Ajax ellen

Frank Lampard elismerte, hogy nem tud magyarázatot adni az Ajax elleni 4-4-es döntetlenre.

Tammy Abraham és Kepa Arrizabalaga is öngólt vétett, és ezzel a Chelsea 3 gólt kapott az első félidőben a Bajnokok Ligájában, története során először.

A második félidőben az 50. perben az állás 1-4-re módosult, majd Azpilicueta  góljával 2-4 lett. Ezután Daley Blind és Joel Veltman révén az Ajax emberhátrányba került, amit a hazaiak ki is használtak, Jorginho és Reece James is betalált. Ezzel már 4-4 lett az állás. A videóbíró annullálta Azpilicueta az utolsó percekben szerzett találatát, így a végeredmény is ez maradt.

A Chelsea így 7 pontos, úgy mint az Ajax és a Valencia is. Még 2 mérkőzés van hátra és Lampard nagyon elégedett volt a londoni döntetlennel. A BT Sportsnak elmondta a mérkőzés után: „Nem tudom megmagyarázni, hogy mi történt a mai meccsen. Őrült egy meccs volt, bárhonnan nézzük is. Minden tiszteletem az Ajaxnak. Félidőben azt mondtam ez a meccs ma 3-3 lesz vagy 4-4, mert annyira benne voltunk a játékban. Én soha nem is játszottam még hasonlón sem.”

„Sokat veszélyeztettünk, és biztos voltam benne, hogy gólt is szerzünk majd. Összességében viszont nem vagyok boldog, ez itt a BL és mi meg nagyon sokat hibáztunk.”

A Chelsea-nek sokat segített az, hogy egy percen belül két játékost is kiállítottak a vendégek közül. Blind a második sárgáját szerezte, Veltman meg kézzel ért a labdába egy azon támadás alatt.

„A videóbíró… minden edző a videóbíróról beszél. A pálya széléről elég nehéz megítélni a történteket, majd nekem is vissza kell még néznem az esetet.” – kommentálta Lampard a sajtótájékoztatón.

A második félidőben beállt csere James lett a Chelsea legfiatalabb gólszerzője a Bajnokok Ligájában 19 évesen és 332 naposan. Az edzője így nyilatkozott róla: ” Ő egy nagyszerű fiatal játékos, sokat segített a csapatnak a jobb szélen. Rengeteg jó képessége van, kiváló játékos lesz belőle.”

A dicsérő szavak ellenére a tinédzser védő csalódott volt, hogy nem szerezték meg a 3 pontot: ” Nagyon nehéz volt feltörni a védelmüket, de sikerült kihasználnunk az emberelőnyünket, kár hogy végül nem győztünk. Az edzőm azt mondta, hogy álljak be és rázzam fel a társaimat egy kicsit. Sok esélyünk volt a végső győzelemre, de ez az eredmény is elég jó, ahhoz képest, ahogy a félidőben álltunk.”