Napoli

Ancelotti távozhat a Napolitól?

Több olasz forrás szerint távozhat a Napolitól (kirúgás vagy lemondás) Carlo Ancelotti, miután csapata visszautasította, hogy edzőtáborba vonuljon.

A szituáció a tegnap esti 1:1-es Bajnokok Ligája RB Salzburg ellen döntetlen után mérgesedett el.

A keretnek továbbra is edzőtáborban kellett volna maradnia a Genoa elleni Serie A meccs előtt, de a játékosok inkább haza mentek a Stadio San Paoloból.

Csak Ancelotti, aki amúgy nem nyilatkozott a médiának (még a kötelező sajtókonferencián se), és edzői szálltak fel a csapatbuszra.

Minden hír arról szól, hogy a játékosok fellázadtak a klub döntése ellen és visszautasították az edzőtáborba vonulást. Ancelotti kiállt a csapat mellett, korábbi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy Ő is a döntés ellen volt.

Ez komoly problémát eredményezett az edző és az elnök, Aurelio De Laurentiis között, ami radikális lépést eredményezhet.

A La Gazzetta dello Sport szerint Ancelotti kész lemondani a posztjáról, míg a Sport Mediaset és a Si Gonfia La Rete riportere, Raffaele Aureimma szerint De Laurentiis kész kirúgni az edzőt ma, vagy holnap.

A Napoli teljes csöndbe burkolózott, még az UEFA-nak se adtak magyarázatot, hogy miért hagyták ki a kötelező sajtókonferenciát.

Mindenki arra vár, hogy valamit mondjon a klub, mert a csend csak arra jó, hogy további spekulációkat szüljön.

Ami biztos, hogy a klub kiadott egy normális edzés riportot, ami teljesen figyelmen kívül hagyja a megváltozott terveket, míg reggel törölték a hotel szobák foglalását.

A játékosok a reggeli edzés után újból hazamentek.

forrás