Bundesliga

Hivatalos: a Bayern elköszönt Niko Kovac-tól

A Bayern München vezetése és Niko Kovac közösen úgy határoztak, hogy mindenki menjen a maga útján, és a horvát már nem az FC Bayern München csapatának edzője.

A Bild írta meg elsőnek a hírt amit a klub azóta hivatalosan is megerősített. A bajnokságbeli gyenge teljesítmények, a tabellán elfoglalt jelenlegi negyedik hely és az utóbbi mérkőzéseken produkált gyenge játék képe vezetett ehhez a döntéshez.

Az edző a klub vezetőivel- Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgatóval, Uli Hoeness elnökkel, és Hasan Salihamidzic sportigazgatóval- közösen hozták meg a döntést, és adtak ki nyilatkozatot a sajtó számára:

„Csapatunk elmúlt időszakban bemutatott játéka és az eredmények azt mutatták, hogy cselekednünk kell. Közös megbeszélésünk hozta ezt az eredményt, megállapodtunk, hogy Niko nem lesz az edzőnk a továbbiakban. Mindannyian nagyon sajnáljuk, és szeretnénk köszönetet mondani neki. Köszönjük a Bayern München-nél végzett munkáját, különösen a tavalyi szezonban elért kettős győzelmet.”- mondta Rummenigge.

Niko Kovac:

„Azt hiszem, a klub jelen helyzetben helyesen döntött. Az utóbbi mérkőzéseink eredményei arra késztettek, hogy meghozzam ezt a döntést. Köszönettel tartozom a Bayern-nek az elmúlt másfél évért, a Bundesliga és a Szuperkupa győzelemért, igazán jó időszak volt. A klubnak és a csapatnak is a legjobbakat kívánom.”- nyilatkozta.

Hans Flick, aztán ki tudja?

Időlegesen a keretet Hans Flick veszi át. A német sajtó hírei szerint nem kicsit ideges, hiszen a bajoroknak az Olympiakos-al kell szerdán, a rivális Borussia Dortmund-al pedig szombaton megküzdenie. Így két valóban fontos mérkőzésen fog rögtön a padon ülni.

Kovac utódjának a személyéről folynak a sajtóbeli találgatások. A német rajongók egyértelműen a legenda Jupp Heynckes-t szeretnék visszaédesgetni. Ámde szeretett trénerük állítólag nem kisebb személynek, mint hites feleségének ígérte meg, hogy soha többé nem fog a Bayern padjára leülni.

A másik név, akit viszont különösen az olasz sajtó emleget, az Massimiliano Allegri. A Juventus ex-trénere akár el is fogadhatja ha felkérik. De a neve szóba került a két spanyol nagycsapat, a Barcelona és a Real Madrid edzői posztjának kapcsán, ahop szintén vékony a jég a jelenlegi trénerek lába alatt.

Források: Bild, Marca, AS English, bundesliga.com