Real MadridLa Liga

Zidane folyamatos fejfájása: a szélsők

A Real Madridnak nem csak a támadójátékát kell feljavítania, de a védekezését is. Zidane-ra még sok munka vár az instabil szezonkezdet után. A munka fókuszában két játékos áll: Marcelo és Dani Carvajal.

Mind a két játékos a legnehezebb időszakát éli éppen a fehér mezben. Mind a ketten nagyon fontos játékosok voltak a francia mester előző edzősködése alatt, de most nem éppen a legjobb formájukat mutatják.

A korábbi sikerei ellenére, Zidane-nak még nem sikerült formába ráznia a védelmet. Még nem sikerült a nyerő formulát megtalálnia a spanyolnak és a brazilnak, hogy újra szárnyalhassanak a széleken.

A szélsők játéka kulcsfontosságú a francia edző taktikája számára. Ezeken a játékosokon nyugszik a védelem és a támadások oroszlánrésze is. Legalábbis így volt a három zsinórban nyert Bajnokok Ligája idejében.

A szélsők feladata volt az ellenfél játékának ‘bomlasztása’ és a mélységi passzok a támadásnál és mintegy harmonika módjára vissza is zártak a védekezésnél.

Habár az igazi erényei a támadásoknál mutatkoznak meg, Carvajal mindig is egy biztos védő volt. A legjobb formájában az egyik legjobb jobbhátvéd a világon. A teljesítménye azonban jelentősen leromlott ebben a szezonban, mind a klubnál, mind a válogatottnál is.

Mindeközben Marcelonak sokkal régebb óta tart ez a gyengébb forma. A védelemben soha sem volt túl jó, de a támadásoknál sok fejfájást okozott az ellenfélnek. A csapat bal széle így lett az egyik legnagyobb fegyver Zizu kezében. Ezért is akarta a mester minden áron megtartani a brazilt a nyáron. Inkább azon fáradozott, hogy újra formába hozza. Eddig nem túl sok sikerrel.

A Madrid esélyei nagyban függnek attól, hogy Zidane talál-e megoldást a szélsők problémáira. A bizalom és a játszott percek lehet a megoldás a forma visszanyeréséhez.