Premier League

Kisimulnak-e Solksjaer ráncai?

Túl vagyunk a hétvégi örökrangadón, és hogy a pohár félig tele, vagy félig üres megítélés kérdése. Miben bízhat Ole Gunnar Solksjaer?

A Liverpool elleni pontszerzés bármennyire is fáj a United drukkereinek bravúrnak számított. Két dolog mindenképp pozitívum, a küzdés, amit letettek a pályára, valamint James és Rashford játéka, főleg az első félidőben a velük kezdődő pressing jól működött, utóbbi gólt is szerzett.

Az, hogy küzdöttek persze felveti a kérdést, miért nem lehetett tőlük ilyet mondjuk Newcastle-ben látni. Az hogy a védelem rendben van nagyjából elvárható, a két méregdrága új igazolás mellett (Wan-Bissaka, Maguire), és mondjuk Lindelof és Shaw sem két fontért érkezett, a kapuban pedig a liga legjobban kereső portása áll.

Ugyanez frusztráló lehet a Manchester United szimpatizánsoknak, hiszen 6 évvel SAF távozása és körülbelül 1 milliárd font elköltése után van egy védekezni képes csapatuk, akik az edzőjük szerint is komfortosabban érzik magukat, ha nem náluk van a labda, és ez nem annyira elfogadott az Álmok Színházában!

De a problémák előrébb keresendőek, elöl nagyon kevesen vannak és hiába szerezte a gólok 90%-t a támadó sor (Rashford 4, James 3, Martial 2), hiányzik valaki az eligazolt Lukaku helyén. A teljes középpálya egy gólra volt eddig képes McTominay révén, és ott az örök kérdőjel Pogba, aki a nyári eligazolás saga után mst a sérüléseivel tűnik eddig ki.

Több brit fiatal is szerepet kap a csapatban, a Liverpool ellen 4 a kezdőben (Rashford, James, McTominay és Wan-Bissaka), de ez bár biztató a jövőre nézve nem magyarázat az eredményekre. Pont az első fordulóban megvert Chelsea a fiataljaival top 4-es pozicíóban van például. 

Manchesteri ősz hátralévő része

Így érkezik a csapat a következő 10 meccséhez, ami végig böngészve a névsort bizakodásra adhat okot a hívek között, de a United idei mindhárom veresége nálánál alacsonyabban rangsorolt ellenféllel szemben történt, és az utolsó – párizsi – vendégsiker ködbe vész, márpedig most rögtön négy ilyen jön indulásként.

Október 24. Partizan Belgrád – MU EL
Október 27. Norwich City – MU PL
Október 30. Chelsea – MU Ligakupa
November 2. Bournemouth – MU PL
November 7. MU – Partizan Belgrád EL
November 10. MU – Brighton PL
November 24. Sheffield U. – MU PL
November 28. Asztana – MU EL
December 1. MU – Aston Villa PL
December 4. MU – Tottenham PL

Első ránézésre mindegyiket hozni kellene a csapatnak, hogy az ezután következő meccsre is Solksjaer készítse fel a csapatot, ami nem más mint a City elleni rangadó! És bizony meg kell tanulnia a norvég által felkészített Unitednek is úgy nyerni, hogy ők dominálják a mérkőzéseket.