Hacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

Carlos Carpio: „Lunin megérdemel egy esélyt”

A MARCA újságírója összegezte a véleményét Andrij Luninról a napokban.

A fiatal ukrán neve is bekerült 20 Golden Boy játékos közé, nem kis meglepetésre.

Az elmúlt 15 hónapban mindössze 7 mérkőzésen játszott, és azokat is kölcsönben a Leganesnél. Ebben a szezonban még nem került bevetésre a mostani csapatánál a Valladolidnál.

A kapus helyzete hatalmas fejfájást okoz Valdebebas irodái mélyén, és a Real Madrid egyszerre aggódik és dühös a helyzet miatt.

Lunin (20) balszerencséje jól lefesti sok fiatal tehetség helyzetét is, akik nagy csapatoknál próbálnak helyt állni, vagy az elit ligák egyikébe kerülni. Mindben az a közös, hogy nem kapnak játéklehetőséget. Sem Mauricio Pellegrino, sem Sergio Gonzalez, sem pedig Zinedine Zidane nem adta meg neki a lehetőséget.

A Real Madridnál úgy érzik, hogy a Valladolid becsapta őket. Ronaldo Nazario elnök megígérte, hogy majd lehetőséget adnak a fiúnak, de úgy tűnik nem egyeztetett az edzőjével mielőtt leigazolta.

„Hacsak nem történik valami rendkívüli, akkor Luninnak várnia kell a kupamérkőzésekig hogy kezdhessen.” mondta Gonzalez.

Valami rendkívüli történt is a nyáron az U20-as Világbajnokságon. Ukrajna lett a világbajnok, története során először. Lunin alapember volt a csapatban, ezért is került be a legjobb 20 kiválasztott fiatal közé.

Augusztus 14.-én került a Valladolidhoz. Három héttel később Keylor Navas pedig elhagyta a Madridot, akik mintegy vészmegoldásként leigazolták Alphonse Areolát.

„Senki sem tudta, hogy Navas el akar menni” nyilatkozta Lunin, hozzá téve, hogy így talán több esélye lett volna játszani.

De valószínűleg téved. Zidane nem bízik benne. Még túl fiatal.