La LigaAtletico MadridReal Madrid

Elkapták a futballisták otthonait fosztogató tolvajbandát Madridban

A rendőrség a nyomozóhatósággal együttműködve négy embert tartóztatott le.

A Központi Nyomozó Ügyészség és a Madridi Központi Rendőrség összehangolt nyomozása során sikerült elkapniuk négy tagot a madridi focisták otthonait fosztogató bandából.

A négyből az egyikük egy albán állampolgár, aki már a Jose Luis Moreno házában 2007-ben történt betörésben is részt vett.

A rendőri akciókra Madridban és Toledóban került sor, viszonylag közel azokhoz a helyekhez, ahol már egyszer raboltak. A nyomozás során azt is kiderítették, hogy a banda lopott autókat használt a betörésekhez annak érdekében hogy eltüntessék a nyomaikat.

Az eldiario.es  szerint néhányat, a játékosok ellopott értéktárgyai közül sikerült is lefoglalniuk. Többek között Thomas Partey Bajnokok Ligája érmét is.

Az utóbbi időben megszaporodtak a La Liga játékosok otthonai ellen elkövetett betöréses lopások, főleg a fővárosban. Joaquín, Kondogbia, Piqué, és Jordi Alba is áldozatul esett a bandának. Összesen 19 játékos van az áldozatok között, ebből 9 él Madridban, úgy mint Varane, Casemiro, Zidane, Isco, Lucas Vázquez, Morata, Gabi és Thomas.

La Moraleja, Mirasierra és Majadahonda kerületeiben voltak a legaktívabbak a bűnözők. Az általuk generált fenyegetésre válaszolva a klubok is extra lépéseket tettek a játékosaik védelme érdekében a rendőrséggel karöltve.