La LigaReal Madrid

Courtois felelősségre és tiszteletre kéri médiát

A Real Madrid kapusa, Thibault Courtois a válogatott mérkőzés után nyilatkozott. San Marino elleni 9-0-ás lehengerlő belga győzelemmel a válogatotja bebiztosította a 2020-as EB szereplését.(Eden Hazard két gólpasszal járult hozzá a sikerhez.)

A hálóőr tagadta, hogy szorongásos rohama lett volna. Kérte a médiát, hogy ne tegyen közzé ilyen valótlanságokat, mert vannak, akik valóban ilyen betegségben szenvednek. Őket ez érzékenyen érinti.

„Tudom, mit jelent elit játékosnak lenni. Nagyon boldog vagyok, nincsnek lelki problémáim.”-nyilatkozta. Hozzátette: „A Bernabeu közönsége nagyon kritikus. A csapattal mindent megteszünk, hogy tapsra bírjuk őket.” Majd emlékeztette a sajtót, hogy ezt a híresztelést maga a klub is már egyszer hivatalosan tagadta, de ezek után is jelentek még meg ilyen állítást tartalmazó cikkek. Felhívta a média figyelmét arra, hogy ne osszanak meg felelőtlenül tartalmakat, ne terjesszenek ostobaságokat.

Miután ezt tisztázta, rátért a jelenre:

„Nagyon boldog vagyok, újra edzek, jól érzem magam. Erős influenzám volt, nem volt kellemes. De felépültem, hétfőn és kedden már edzettem a csapattal. Ismét erősnek érzem magamat. Lefogytam pár kilót, de meggyógyultam, jól vagyok.”- mondta.

A Real Madrid kapusa a Roberto Martínez vezette belga válogatottban az első számú hálóőr, ahol a helyettesének, Simon Mignolet-nek 2015 óta nem kellett őt helyettesítenie.