Real Madrid

Roberto Carlos: Szerintem többet aludtam Ronaldoval együtt, mint a feleségemmel.

Roberto Carlos 1996 és 2007 között volt a Real Madrid játékosa, ez idő alatt a brazil játékos több nagyszerű játékossal is osztozott hotel szobán. A kiváló balhátvéd legtöbbször honfitársával, Ronaldoval (akivel együtt megnyerték a 2002-es Világbajnokságot is) aludt.

„1993-ban találkoztam először Ronaldoval, azóta mindig egy szobába kerültünk. Szerintem többet aludtam Ronaldoval, mint a feleségemmel.” -mondta Roberto Carlos csütörtökön az AS-nek. Ronaldo 5 éven keresztül volt a Királyi Gárdánál, majd a korábbi csatár szintén 2007-ben távozott a Santiago Bernabeuból.

A közös Real Madridos időszakról több szép emléke is van Roberto Carlosnak, különösen amikor Vanderlei Luxemburgo lett az edző még 2005 elején. A korábbi védő elmondta, miért nem volt népszerű a játékosok körében a brazil edző:

„Vacsoránál mindig két üveg bor volt az asztalon. Ronaldo és én mondtuk neki: ‘Vannak bizonyos szokások, ne próbálja megváltoztatni. Ne vegye le a bort az asztalról, különben probléma lesz belőle.’ Erre mi történt? Először a bort tiltotta meg, majd később a sört is. Három hónappal később kirúgták. A labdarúgás világa pici. A vezetőség megtudta és gyorsan elküldték.”

A Real Madrid Galaktikus érájában Roberto Carlos együtt játszhatott többek között Zinedine Zidanenal és David Beckhammel. A korábbi szélső hátvéd nagyon sok csodálatos dolgot tapasztalhatott meg a spanyol fővárosban.

„Hogyan úszhattunk meg annyi örült dolgot?” -mondta a korábbi világbajnok. „Mindig volt készen egy magánrepülő a meccsek után, de mindig valaki hiányzott. Beckham nem volt ott, majd Zidane és Luis Figonak is máshol volt dolga. Mindig Ronaldoval voltam.”

Persze Roberto Carlosnak is előnyére vált a magánrepülőgép:

„Mindig imádkoztam, hogy szombaton legyen a meccsünk, és akkor elmehettem vasárnap a Forma 1-re. Magánrepülővel lehetséges volt, örült idők voltak.”

forrás