Liverpool

Trent Alexander-Arnold: Mindent Kloppnak köszönhetek.

Trent Alexander-Arnold szívhez szóló üzenettel köszöntötte Jürgen Kloppot, a német edzőt 4 éves évfordulóján. Az angol hátvéd szerint „mindent” neki köszönhet.

Mióta Jürgen Klopp 2015-ben átvette a Liverpool vezetését Brendan Rodgerstől, azóta megnyerte a Bajnokok Ligáját és egy szezonban a legtöbb pontot gyűjtötte, amivel majdnem 30 év óta először bajnokok lehettek volna.

Alexander-Arnold a csapat utánpótlásából lett a világ egyik legkiválóbb jobb hátvédje. Első bajnoki mérkőzése 18 évesen a Manchester United ellen volt az Old Traffordon, a következő szezonban állandó kezdő, majd a csapat egyik erőssége lett.

Amikor megkérdezték tőle, hogy mit köszönhet Kloppnak:

„Mindent. Nélküle ki tudja mi történt volna. Ő volt az, aki több lehetőséget adott, mint amit valaha kérhettem volna.”

„Nagyon sok bizalmat és hitet kaptam tőle. Próbálom ezt minden egyes alkalommal visszafizetni neki. Remélhetőleg még négy sikeres évig itt lesz.”

„Úgy emlékszem, hogy az első heteiben többször is ott volt az akadémián a fiatalokat nézni. Ez hitet adott, hogy esélyt fog adni a ifjabbaknak.”

„A négy éve alatt megmutatta, hogy számít az utánpótlásra. Én az egyike vagyok azoknak, akik esélyt kaptak.”

Alexander-Arnold a héten ünnepelte a 21. születésnapját, de már Bajnokok Ligája győztes, és a valaha volt legfiatalabb játékos, aki egymást követő két Bajnokok Ligájában is kezdő volt.

A hátvéd a trófeák megnyerésére koncentrál mind csapatával, mind a válogatottal. Jelenleg az Angol nemzeti csapattal készül a soron következő Csehország és Bulgária elleni Európa Bajnoki selejtezőkre.

„Az elmúlt pár év olyan mint egy forgószél. Nagyon gyorsan eltelt. Sose gondoltam, hogy ilyen jól fognak elsülni a dolgok, de hálás vagyok érte és nagyon szerencsés, hogy a megfelelő edzőtől, a megfelelő időben megkaptam az esélyt.”

„Élni tudtam velük, így még többet kaptam. Nagyon hálás vagyok érte.”

„Ehhez hasonló, mint amikor megnyersz egy trófeát. Többet akarsz, az éhség, az eltökéltség a győzelemre sose múlik el.”

„Nem számít mennyit nyersz meg, sose lesz elég. Mindig jobb játékos akarsz lenni. A cél mindig a győzelem, ez az a fajta mentalitás, amit jelenleg akarunk.”

forrás