ChelseaPremier League

Tammy Abraham és Fikayo Tomori a válogatottban.

A SkySports értesülései szerint Tammy Abraham és Fikayo Tomori ma délután válogatottbeli meghívót kapnak Gareth Southgate edzőtől.

Tammy Abraham számára ez szintén nagyszerű élmény lehet, hiszen szerdán megszerezte élete első Bajnokok Ligája gólját, és a Premier League-ben is remekül teljesít hiszen a góllövő listán a második rögtön Sergio Agüero után.

A bejelentés várhatóan délután 14 óra 00 perckor (angol idő szerint) történik meg.

A védő abszolút Frank Lampard és Gareth Southgate figyelmének középpontjában áll akire még Steve Holland a Chelsea korábbi edzője is felfigyelt.

Southgate és Steve Holland szerint Tomori hosszú távú megoldás lehet az Angol válogatott védő problémáira ahol ugyan számos jelölt van, de nincs igazán első számú játékos erre a pozícióra.

Tomori az Angol és a kanadai válogatottban játszotta le ifi mérkőzéseit, de szülei révén a nigériai válogatott mezére is jogosult.

Úgy gondolják, hogy amennyiben Tomori lehetőséget kap az Angol válogatottban és jól szerepel Csehország és Bulgária válogatottja ellen, abban az esetben el is dől, hogy melyik válogatottban fog szerepelni a továbbiakban.

Abraham korábban nyilatkozott a válogatott szereplésével kapcsolatban amiben elmondta, hogy még nem döntött arról, hogy melyik nemzet mezét szeretné viselni.

„A szezon kezdetén nagy nyomás volt rajta, de megragadta és csodálatosan használta ki a helyzetet.”

„Nagyon jól megértik egymást Mason Mount-tal.”

„Angliában nincs olyan játékos aki egyszerre megtudná tartani a labdát, de emellett gyors is lenne. Ő pont ilyen. Nyilatkozott róla Danny Higginbotham a SkySports-nak.

Forrás: skysports.com