Foci

A megdönthetetlen foci rekord.

2002 Október 31-én Madagaszkáron találkozott az AS Adema és a Stade Olympique de L’Emyrne Antananarivo, és talán megdönthetetlen Guinness Világrekordot értek el.

A két csapat a négy csapatos feljutásért játszott, rájátszásban találkoztak. Az első mérkőzésen sokáig a SO L’Emyrne vezetett, de a találkozó végén a bíró egy elég véleményes büntetőt ítélt meg az Ademának, így végül 2:2 lett, és jöhetett a visszavágó.

A visszavágón 149:0-ra győzött az Adema, igen tényleg száznegyvenkilenc-null lett a végeredmény. Ami még érdekesebbé teszi a meccset, hogy ezek közül egyiket se a hazaiak szerezték.

A SOE úgy döntött, az ítélet elleni tiltakozásképp öngólokkal esik ki. A közép kezdés után megindultak saját kapujuk felé, és öngóllal fejezték be az akciót, 149-szer. Az ellenfél meg döbbenten állt és csak nézte mi történik.

Az esetért a SOE edzőjét, Zaka Be-t a Madagaszkári Labdarúgó Szövetség három évre eltíltotta, a hátvédet Mamisoa Razafindrakotot (aki a válogatott csapatkapitánya volt) pedig négy évre tiltották el, három másik játékos társával együtt.

Ez a hihetetlen végeredmény az 1885-ben lejátszott Arbroath – Don Accord 36:0-ás mérkőzésének rekordját döntötte meg.

forrás: wikipedia