AC Milan

Giampaolo: Előre tekintek, mert hiszek az ötleteimben

Az AC Milan edzője Giampaolo, csapata 3:1-es veresége után nyilatkozott a Sky Sport Italiának.

„A csapat nagyszerű karaktert mutatott három napja és pillanatokra olyan foci volt, amilyet szeretek. Ma nagyon rosszul játszottak egyéni szinten, nem volt szervezetség, vagy bármi féle közös felelőség.”

„Vannak fiatal játékosaink és megpróbálkozhatnak egyéni villanásokkal, de ennek ez a határa. Amikor a dolgok rosszra fordulnak, csapatként kell erősnek lenni. Ha egyénileg próbálod megoldani, akkor megvan a kockázata, ami meg is történt ma.”

„A rajongók más szemüvegen keresztül nézik és minden joguk megvan tüntetni.”

Giampaolot megkérdezték, hogy gondol a pozíciójára, vagy van-e valami híre a vezetőségtől?:

„Természetesen vállalom a felelősséget, de előre tekintek, mert hiszek az ötleteimben. Az idegesít, hogy a fiúk olyan csapat benyomását keltették a San Siroban, mintha még nem lett volna közös edzésük. Kikaphatsz, de nem így.”

„Három nappal ezelőttig tetszett a csapat teljesítménye és jó reakciókat láttam a Torino ellen. Ma a nyomás elkapta őket, úgy érezték mindenképpen nyerniük kell és elmondtam nekik, hogy hogyan tehetik meg, ne várjanak. Meg kell teremtenünk a helyzeteinket.”

„Ehelyett a nyomás agyon nyomott minket, feszültek voltunk, nem reagáltunk elég gyorsan.”

„A legjobbat kell kihoznom a játékosokból és annyira egységessé kell tennem a csapatot, amennyire csak lehetséges. Ha a Milan nem képes minőségi, stílusos játékra, akkor egy masszív csapattá kell tennem, és arra építhetünk.”

„Együtt csinálva segít túl lépni a nehézségeken. Megosztod a feladatot, együtt kell dolgoztok rajta és nem egyénileg elveszni. Ez az amit mondtam a csapatnak félidőben.”