Atletico MadridBarcelonaReal Madrid

A 300 Millió Eurós fekete lyuk – La Liga Santender

Cristiano Ronaldo már rég nincs és Lionel Messi pedig sérüléssel küzd az idei szezonban, így a La Liga Santender tovább vár, hogy feltűnjön egy új, vagy régi csillag.

Antoine Griezmann-t, Eden Hazard-ot és Joao Felix-et emlegették a nyáron a legtöbbet, de egyikük sem volt meggyőző az első két hónapban.

A beilleszkedés, a fiatalság és a fizikai felkészülés hiánya a fő okai, hogy egyikük sem tud hosszabb időre formába kerülni, ezért nem véletlen, hogy a hétvégén mindhármukat lecserélték.

A számok:

  1. Girezmann: 8 hivatalos meccs / 705 perc / 3 gól és 2 gólpassz
  2. Joao Felix: 8 hivatalos meccs / 609 perc / 2 gól és 1 gólpassz
  3. Eden Hazard: 3 hivatalos meccs /197 perc / nincs se gól se gólpassz

Griezmannt cserélte le a Barcelona először a 74. percben a Getafe ellen, Felix a 70. percben jött le a Real elleni városi derbin, és Hazard pár perccel követte egy újabb csendes meccs után.

Több mint 300 Millió Eurót költöttek csapataik erre a hármasra, és eddig a játékosok nem igazán fizették vissza.

Griezmann a Real Betis és a Villarreal ellen remekül játszott a Camp Nouban, de ezeken kívül kevésbé mutatta meg magát.

Hazard szituációja bonyolultabb, comb sérülése nem segítette a szezon elején, így még nem tudta visszaszerezni erőnlétét, ami rányomta a teljesítményére a bélyegét, de azért ennél többre lett volna még így képes, mint amit végül mutatott.

Felix remekül kezdett Spanyolországban, de a gólok nem jöttek. Fiatal kora miatt korántsem kiegyensúlyozott, ez természetes, és Diego Simeone sem számít rá sűrűn teljes 90 percet.
Senki se vonja kétségbe képességeit, és csak az a kérdés, hogy mikor lesz az a vezető, akire az Atleticonak szüksége van.