La LigaVélemény

La Liga: új nagykövetek a 90.jubileumon

A La Liga 90.születésnapi rendezvényén újabb nagyköveteket nevezett ki soraiba. Olyan korábbi játékosokat hív meg nagykövetei közé, akik világszerte képviselik a verseny érdekeit. A négy új aláíró: Guti, Denilson, Fernando Hierro és Anair Lomba, aki a hölgyeket képviseli (ex-Valencia).

A La Liga nagyköveteinek a feladata, hogy a sorozatot nemzetközileg népszerűsitsék, képviseljék érdekeit, nevükkel és tapasztalataikkal értékeket közvetítsenek. Nem titkolt cél, hogy növeljék a terephódítást a fő versenytárs Premier Ligával szemben.

„A La Liga ma történelmének legmagasabb szintjén van. Ma már világszerte látnak minket és figyelnek ránk. Ez az az út, amelyen tovább kell haladnunk a növekedés folytatása érdekében.”-mondta Javier Tebas, a La Liga elnöke. Majd a nagykövetek csapatának vezetője, Fernando Sanz is felszólalt:

„2013 óta dolgozunk egy olyan nemzetközi kiterjesztésen, ami a sokszínűségünket szolgálja. Ehhez a nagyköveti projekt sokban hozzájárul. Nagy hatással vannak és továbbítják az értékeinket. A spanyol liga számára ez kiemelkedően fontos. Nekünk, nagyköveteknek köszönhetően láhatóbbakká válunk.”- magyarázta a volt Real Madrid játékos. Mint a nagykövetek vezetője, Sanz feladata kapcsolatot tartani a nagykövetek és a munkáltatói intézmény között is. Hierro beszédében méltatta a munkáját:

„Mióta visszavonultam, a spanyol labdarúgást képviselem. Szerencsések vagyunk, hogy képviselhetjük a Liga-t, ez nagy öröm. Fernando Sanz nagyon jól végzi a rábízott feladatot, és nagyszerű ez a kezdeményezés.”- mondta a Real Madrid ex-játékosa és a spanyol válogatott korábbi legendája.

Puyol, mint már rutinos nagykövet is felszólalt az eseményen: „Amikor benne játszol, nem is érzékeled a La Liga fontosságát. Visszavonulásom óta rengeteget utazok. Meglepett, milyen nagy az általunk kifejtett hatás peldául Vietnámban.” -mesélte el benyomásait a Barcelona legendája.

Guti elragadtatással szólt új pozíciójáról: „Ezek a nagyszerű játékosok minden kontinensre elviszik a La Liga-t. Ezt a nagy munkát Fernando Sanz végzi, összefogva a nagyköveteket a világ minden részéről” – mondta a korábbi Real Madrid játékos.

A legújabb kinevezettek igen előkelő társaságba kerültek, íme az eddigi nagykövetek névsora:

Eto’o, Puyol, Morientes, Kanoute, Mendieta, Forlán, Pantic, McManamann, Kluivert, Karembeu, Xabi Prieto, Valderrama, Baptista, Luis García, Senna, Urzaiz, César Sánchez, és Aintzane Encinas . Nem semmi!