Liverpool

Jürgen Klopp a Best FIFA év edzője jelölésről és Van Dijk divat tanácsáról

Jürgen Klopp – miközben a 2019-es Best FIFA év edzője díjátadóra készül, aminek jelöltje és amit ma meg is nyerhet – arról mesélt, hogy edzői karrierje 20 éve indult.

A Liverpool edzője Pep Guardiolával és Mauricio Pochettinoval együtt szerepel a jelöltek között és közöttük dől el, hogy kinyeri meg ma a díjat Milánóban.

A Liverpoolfc.com-nak nyilatkozott az olasz városból, Klopp visszatekintett az edzői pályafutására a Mainznál, a Borussia Dortmundnál és most, a Liverpoolnál lévő időszakára.

Gondolt-e arra, hogy majd a világ egyik legjobb edzője lesz, amikor 2001-ben elkezdte karrierjét a Mainzban?

„Az az igazság, hogy nem. Igazából korábban kezdtem az edzősködést. Már 20 évesen az Eintracht Frankfurt U10-es csapát edzettem. Egy áldás volt. Elmondtam már többször is, szerencsés voltam, hogy egy olyan fantasztikus klubnál, szenzációs játékosokkal lehettem, és az emberek türelmmel időt adtak nekem, hogy dolgozhassak a csapattal. Tényleg hálás vagyok érte. Most itt vagyok, az edzőnek járó díjért. Ezért fociztam és imádom a labdarúgást, mert csapat sport. De értem, azért vagyok itt, hogy képviseljem a Liverpoolt és azt az utat amit választottunk, azokat a dolgokat amiket elértünk, és a meccseket amiket lejátszottunk. Nagyon boldog vagyok miatta.”

A mindennapokban Őt támogató rendszerről

„Nem vagyunk még ott, ez nem az Oscar, hogy meg kelljen köszönöm anyunak, a családomnak az edzőimnek, úgyis tudják mennyire értékelem őket. Ha történik ma valami, és valaki megkér rá, akkor természetesen megemlítem őket, mert nélkülük nem lehetnék itt. Tudják. Igen, különleges csapatunk van Melwoodban és mindent megteszünk azért, hogy sikeresek legyünk. Természetesen működött, de még van dolgunk. Nagyon nehéz itt lenni és arra gondolni mi történt, de őszintén? Félig már a szerdán jár az eszem, szóval ez nehéz lesz. Minden oké. Virg mondta, hogy szmokingot kell viselnem, szóval megpróbálok keresni egyet. Meglátjuk mi történik.”

A másik két jelölt is a Premier Leagueból…

„Nem csak mi, nagyon sok, nagyon jó, sikeres edző van. Ez csak a múlt szezon ünneplése. Szóval had mondjam el, Mauricio kiváló munkát végzett, Bajnokok Ligája döntő. Pep, mit is mondhatnék Pepről? Mindenki tudja ki ő, majdnem mindent megnyert. Mi megnyertük a Bajnokok Ligáját, szóval így állunk, ami nagyszerű. De sok nagyszerű edző van, ami nagyszerű a mérkőzéseknek. Mindig is azt mondtuk, hogy ha időt kapunk edzeni, akkor fejlődni fog a játék. A három edző, szerintem Mauricio van a legrégebben a klubjánál, aztán én és aztán Pep, szóval elég régóta vagyunk a csapatainknál. Természetesen próbálunk javítani pár dolgon. Ha a megfelelő ember elég időt kap, akkor a labdarúgás jobb lesz, mint volt, szóval boldog vagyok. A Premier Leagueben óriási a verseny, ami nem titok. Az idén ott vagyunk és meglátjuk mi történik.”