Real MadridFociHacienda BernabeuLa LigaVélemény

José Mourinho vissza a RM kispadjára?!

A Metro, a TEAMtalk és több európai oldal is átvette a The Sun azon írását, ami José Mourinhot prognosztizálja Zinadine Zidane utódjának.

Mivel a Real Madrid csúnyán leszerepelt az előszezon során, a bajnokságban is szo-szo, nem a legmeggyőzőbbek az eredményeik, majd a Bajnokok Ligája rajtjában 3-0-ra megszégyenültek a PSG csapata ellen, ismét a portugál nevét kezdik emlegetni.

A The Sun írása szerint Florentino Perez kész arra, hogy visszahívja Mout a Madrid padjára. A királyi gárdához nagyon közelálló Marca cikke szerint is véget ért Zidane varázslatos érinthetetlensége. Így a lapok arról írtak tegnapi cikkeikben, hogy Perez elnöknek az a véleménye, Speciel One „az egyetlen ember, aki a klubot a rendes kerékvágásba terelheti”.

José Mourinho pedig a portugál TV 11-es csatornájának adott emlékezetes interjújában szeretettel beszélt madridi emlékeiről. Mind elmondta: „a Real Madrid volt a legjobb élményem, amit edzőként, emberként megéltem, és tanulságos volt. Karrieremre és magánéletemre egyaránt hatással volt. Ez pályafutásom legjobb emléke, fantasztikus volt.”

Az 56 éves tréner szakértőként dolgozik, amióta tavaly decemberben a Manchester United elbocsátotta. Már márciusban is felmerült a neve, Santiago Solari menesztésekor. Viszont a madridi öltözőben több játékos, köztük Sergio Ramos kapitány is jelezték, hogy ellenzik José Mourinho visszahozatalát, és Zidane-t támogatják.

És most a hírek szerint Mourinho ismét várja Perez hívását, hogy diadalmasan visszatérjen. Hogy a királyiak játékosainak mi erről a véleményük, nem tudni. Mindenesetre ha Sergio Ramos és néhány veterán, akiknek volt alkalma anno együtt dolgozni Mou-val, ismét fellázadnak, Perez nem sokat tehet. Anno a játékosok öltözője lázadt fel a portugál ellen, és érték el menesztését. Ez ismét megtörténhet. A szurkolói vélemények szintén megoszlanak.

Habár José Mourinho valaha szép sikereket ért el nem is egy klubnál, megsem népszerű. Megújulásra, és a modern focival való lépéstartásra képtelen, a sajtóval rossz viszonyt ápol, és az öltözői harmóniát bomlasztó személye sokak számára teszi ellenszenvessé.

Kiemelt kép: mundodeportivo.com