BarcelonaBundesligaLa Liga

Alcacer: Voltak, akik rosszul bántak velem a Barcánál

Paco Alcacer, a Borussia Dortmund bombaformában lévő csatára kedden régi csapata, az FC Barcelona ellen bizonyíthat. A mérkőzés apropóján a spanyol Cadena SER rádiónak nyilatkozott a bő egy éve történő átigazolásáról

„Nagyon sok embert és egykori kollegát tisztelek, mivel sokan jól bántak velem a Barcelonánál, viszont mások nem. A játékosok és a szurkolók mindig támogattak, azonban mások nagyon rosszul bántak velem. Számomra nagyon fontos volt, hogy bízzanak bennem, de ezt sokan nem tették meg.”-nyilatkozott Alcacer a Barcelonánál töltött két évéről.

A spanyol válogatottba visszatérő gólvágónak nem volt könnyű dolga, mivel Luis Suarez mellett kellett volna helytállnia.

„Örülnöm kell azoknak a mérkőzéseknek, amiket ott játszottam. Megtettem mindent, hogy játszhassak, de végül mindig az edző döntötte el, hogy ki fog játszani. Egy olyan játékos mellett, mint Luis Suarez pedig nagyon nehéz.

A katalánok nem kezdték jól a szezont, azonban Alcacer biztos benne, hogy vissza fognak vágni:
„Nehéz szezonkezdésük volt, de jól fognak rá reagálni a klub identitása és a játékosok minősége miatt.

A Dortmund támadója azt is elmondta, hogy a pillanat hevében dőlne el, hogy ünnepelne-e, amennyiben kedden betalálna exklubja hálójába.

Alcacer egy éve igazolt a Borussia Dortmundhoz, és mivel a kevés Barcelonai játéklehetőség miatt nem volt jó a kondija, sokat hátráltatták izomsérülések, és többnyire csak szupercsereként volt bevethető. Idén azonban már teljesen fitt, és minden mérkőzésen kezdőként lépett pályára. A szezonban eddig 8 mérkőzésen 10 gólt szerzett, beleértve a válogatottat is. Ezzel Európa egyik legjobb formában játszó csatáráról beszélhetünk.