Real MadridBlogFociHacienda BernabeuLa Liga

Real Madrid: nehéz szeptember

Nehéz hetek vannak a királyiak előtt. Miközben továbbra is és újra sérülésekről érkeznek a jelentések, nem kis ellenfelekkel néz szembe majd a Real Madrid játékra alkalmas kerete.

Ma délután 13 órakor kezdődik a Levante elleni La Liga mérkőzés. És ez az ellenfél azelőtt sem szeppent meg, ha a fehérekkel nézett szembe. Most különösen nem fog, hiszen az elmúlt időkben a Real Madrid félelmetes híre köddé vált. A tavalyi gyenge szezon, majd a nyári előszezonbeli meccsek mind okot szolgáltatnak az ellenfelek számára, hogy önbizalomteljesen lépjenek a pályára a királyiakkal szemben.

Zidane megoldásai:

A Marca sorra vette, milyen lehetséges kezdőkkel oldhatja meg Zidane a középpálya problémáját. Mivel nincs nagy merítési lehetősége azok után, hogy Modric és Valverde is lesérült a héten.

A keretet tekintve Rodrygo és Hazard, Jovic és Areola neve is olvasható. Viszont sok játékpercet nem nagyon remélhetünk tőlük egyenlőre. Kezdve Areola-val: a francia a héten érkezett meg a válogatott szünet után. Éppen hogy két edzésen vett részt a csapattal, valószínűtlen, hogy a háló elé álljon. Courtois lesz a kapus, és reméljük, Zidane nem szorul majd kapuscserére, de ebben az esetben Altube lehet az alternatíva.

Mindenki várja Eden Hazard La Liga beli bemutatkozását. De mivel hetekig sérüléssel bajlódott, így 90 percet nagy valószínűséggel nem fog még a pályán tölteni.

Jovic is éppen hogy felépült, sőt, a válogatott mérkőzést követően a sérülésének a kiújulásáról lehett olvasni. Szerencsére a csapat orvosi stábja megnyugtatott mindenkit, hogy nincs szó erről, de a teljes mérkőzést elővigyázatosságból jó eséllyel még ő sem fogja végigjátszani.

Ezeket is figyelembe véve állította össze a spanyol oldal azokat a lehetséges kezdőket, amiket a legvalószínűbbnek tart. Hat variácó, aztán néhány óra, és kiderül, ki tudott-e Zidane találni valami váratlant.

3-4-3:

Ebben a felállásban a Hazard-Benzema-Lucas a támadósor. 4 középpályás, ami talán stabilzálná a gyenge pontját a csapatnak.

3-5-2:

Itt egy csatárral kevesebb. James a 10-es szerepébe helyezve, amire kiválóan alkalmas. Elöl Hazard és Benzema a két támadó, és egy erősebb középpálya.

4-3-3:

Az elmúlt években leggyakrabban használt stratégia. Nehezíti jelenleg a cserék korlátozott lehetősége. James Modric helyén szerepelne.

4-4-2:

Mendy meggyőző játéka miatt Zidane ma pályára küldheti. Ezt a formációt már alkalmazta néhány éve, akkor a bal oldalon Theo Hernandez és Marcelo játszottak.

4-4-2 másképp:

Hazard és Benzema legelöl, mögöttük James. A védelem négy tagú. Ez a „gyémánt” formáció szintén egy erősebb középpályát, és hatásos védelmet nyújthat.

4-4-2 mégegyszer:

Itt Hazard kerülne mélyebbre, viszont számára nem a legkényelmesebb megoldás. A támadó kettős itt a grafikán Jovic és Benzema, bár egy Vinicius- Benzema kettős tudjuk, mire lenne képes. Talán a brazil nem fog a másik oldalon annyira remekelni, mint tavaly.

Ha a fenti megoldások valamelyike valósulna meg, Zidane tudna minőségi cserékhez nyúlni a padról. Szükség esetén bevethető Militao, Nacho, Jovic, Vinicius és Rodrygo is.

Mint láttuk, Rodrygo Goes bekerült a keretbe, és a sok sérült miatt neki is ez lesz a lehetőség a szerephez jutásra. Az előszezon során négy alkalommal lépett a pályára, a Bayern München, az Atletico Madrid, a Tottenham és a Fenerbahce elleni mérkőzéseken.

Sérülések

Zidane-nak nincs oka a vidámságra, ha az öltözőben szétnéz. Asensio súlyos sérüléséből még sokáig gyógyul, Isco is dolgozik a felépülésén. Modric és Valverde sérülése tetőzi a bajt. Külön kiemelt tény, hogy többségében izomsérülések. Pintus mester hiánya, erőnléti problémák, vagy a nem megfelelő bemelegítés okozza? Egy olyan professzionális klubnál, mint a Real Madrid, ez bizony komoly aggodalomra adhat okot.

Minden út James-hez vezet

James Rodriguez megdolgozott és megszenvedett azért, hogy Zidane végre kezdőbe tegye. A Levantes elleni mérkőzésen mutatott játéka meggyőző volt, amit az edző később nyilvánosan is megdícsért. Miután Perez elnöknek esze ágában sem volt árun alul megválni a kolumbiaitól, és a sajtó valamint a rajongók is kinyílvánitották támogatásukat, Zidane végre szóba állt vele. Mivel az edzéseken mutatott hozzáállása végül lenyűgözte a franciát is, ma valószínűleg nyugodtan küldi a pályára. És James nem fog csalódást okozni, ez nyilvánvaló. Azon kevesek közé tartozik, akik tele vannak motivációval.

Bale, James, Vinicius

A tegnap tartott sajtótájékoztatóján Zinadine Zidane tőle szokatlanul bőven beszélt a játékosairól.

„Mindannyian nagyon várjuk Eden pályára lépését. De türelmeseknek kell lennünk. Három hétig sérült volt, most lassan kell haladnunk. Nagy a nyomás és magasak az elvárások felé. Készen áll a játékra, de én döntöm el, mennyit fog játszani.”

„Hogy kiben nem bizom?! Vinicius a teljes bizalmamat bírja, ezt garantálom. De néha ő fog játszani, néha más. Senki nem mondta, hogy nem bízom benne, a terveimben szerepel. Nagyon jó játékos, de még csak 19 éves. Ő a Real Madrid jövője.”

„Mindenki tudja, mi történt a nyáron. Haladunk tovább. Gareth az egyik játékosom, és az én filozófiám szerint minden játékosomban hiszek.”

Bale a válogatott szünetben interjút adott a Sky Sports riporterének. Ebben magára vette a felelősséget: „Megértem, hogy én lettem a legfőbb bűnbak.” Zidane erre is megválaszolt:

„Mindannyian felelőssek vagyunk azért, ami történt, jó vagy rossz. Mind egy hajóban evezünk, és ez nem változik. Bale egy lenyűgöző minőségű játékos, és én hiszek benne.”

Majd még annyit tett hozzá: ” Mindenkinek lesz esélye, hogy hozzájáruljon a csapat játékához.”

Sovány vigasz..

A Real Madrid alig másfél hónap alatt 12 sérülest „termelt” ki. Ez szignifikánsan magas szám, és a szurkolók egyértelműen nem hiszik, hogy csupán a szerencsétlen véletlenek összjátéka lenne.

Ezen közben ugyan vannak más klubok, akik szintén nélkülözik sztárjaikat jelenleg. A Barcelona továbbra sem számithat Messi játékára, mivel a vádlijában még mindig fajdalmat érez. És a PSG is arról közölt hírt, hogy megsérült Kilyan Mbappe, ezért ki kell hagynia a Real Madrid elleni Bajokok Ligája mérkőzést. Nos, sovány vigasz ez a madridiaknak.

A cikk a Marca írásai alapján íródott, a képek is onnan származnak.