Hacienda BernabeuBlogFociLa LigaReal Madrid

Sergio Ramos, a szívek kapitánya

Kedden tartották az Amazon filmbemutatóját, ami Sergio Ramos egy szezonját követi végig. A Real Madrid és a spanyol válogatott csapatkapitánya bepillantást engedett élete és szíve legmélyére, nemhiába lett a nyolc részes dokumentum sorozat címe a „Sergio Ramos szíve”. Madridistáknak kötelező!

Ahogy a premierre érkeznek, akár Hollywood-ban lennénk, a sajtó fotósai végig fényképezik az illusztris vendégsereget. A Marca külön galériát szentelt tegnap nekik, nem véletlenül. Spanyolország hírességei is megtisztelték jelenlétükkel az eseményt Sergio Ramos barátai, csapattársai és családtagjai mellett.

A filmsorozatról korábban már mi is írtunk. A spanyolországi sajtó hetek óta kiemelt figyelmet fordított a filmnek. Talán mert még soha nem készült egyetlen sportolóról sem ennyire őszinte, kendőzetlen és részletes film sem. Ramos életének minden területére beengedte a kamerát. Egyetlen egyszer kérte csak, hogy kapcsolják ki. Amikor tavaly a Real Madrid elvesztette a mérkőzését a BL selejtezőn az Ajax ellen. És a kapitány eltiltása miatt a lelátóról kellett végig néznie, ahogyan életének a csapata vereséget szenved.

Bale-ről és Pogba-ról:

A spanyolok nemzeti válogatottjának és a Real Madrid-nak a csapatkapitánya a peremier apropóján nyilatkozott a Daily Mail-nek. Ebből a nyilatkozatból tegnap már számos médium közölt részleteket. Ekkor beszélt többek között Gareth Bale jelenlegi helyzetéről is a klubnál, és védte meg társát:

„Úgy gondolom, hogy Bale nagyszerű játékos. Nagyon fontos volt a klub számára, hogy az elmúlt években velünk volt. Sok minden található a sajtóban. Van néhány igaz hír, mások nem valóságosak. Meg kell próbálnunk mindezekkel együtt élni. Azt gondolom, hogy az idő a helyére tesz mindent. Függetlenül attól, hogy mit tesz egy játékos a pályán kívül, a magánéletében. Én úgy gondolom, megilleti tiszteletben tartani. Nem is kell beszélnie róla. A szabad időnkben szabadon azt tehetjük, amit szeretnénk. Természetesen szakmailag a csapathoz tartozol, ott megpróbálsz a lehető legtöbbet magadból kihozni. Ha mindenki így tesz, akkor tiszta lelkiismerettel mehet haza.”

„A Real Madrid mindig nyitott a kiváló játékosok számára. Pogba számomra nagyszerű játékos. A Juventus-ban, és most a Manchester United-ben is bizonyította értékét. Minőségi ugrást jelentene a klubnak támadó erejével és hihetetlen fizikai képességeivel.”

A Marca korábban is közölhetett részleteket a sorozatból, és most is egy újjabb trailer közzétételével népszerűsíti Ramos filmjét. És a sorozat noha most indul, jó néhány részletet megtekinthettek a teljes sorozatból. Valóban SR4 életének minden szegmensét feltárják, a pályafutása kezdetétől napjainkig, amikor már a válogatott és a Real Madrid csapatkapitánya és családapa. Üzletember, a zene és a lovak szenvedélyes rajongója, és az UNICEF nagykövete évek óta. Példakép lehet sokak számára.

15 szezon profiként

Amikor pályafutásának 15.évfordulójához ért, fogadást rendezett a Thyssen múzeum egyik termében. A falakon legendák mezei logtak, Messi-től Totti-n át Simeone-ig. Egy hihetetlen 15 év összefoglalója. Saját mezek is helyet kaptak, Camas beli indulásátol kezdve a nemzeti csapat és a Real Madrid 4-es mezei sorban.

Természetesen megjelent mindenki. A családja, a barátai, a csapattársak is, Asensio, Lucas, Vallejo, Reguilon, Modric…a kamera vette a beszédét.

„Az az igazság, hogy a mai nap nagyon különleges a számomra. Izgatott is vagyok. Mögöttem sok év, sok emlék és sok álom, ami megvalósult. A debütálásom óta eltelt 15 év csodálatos volt. Egy gyerek mindig arról álmodik, hogy elérje a legnagyobb dolgokat, és én egyedi és felejthetetlen pillanatokat éltem meg. Látom magam anyám Camas-i házában, a kezdetekkor. Innen ez a 15 év egy folyamatos, egyenes vonal. De ide, az indulásra mindig vissza tekintek, ez egy egyedülálló ereklye. A szívem egy kis darabja mindig ott él. Mindig visszanézek rá, mindig vissza vágyok.

Soha nem fáradtam bele a győzelmekbe, a fejlődésbe. És a gyerekeim látják, hogy nem felejtettem el a gyökereimet, a múltamat. Ezzel nőnek fel, erre tanítom őket.”

A flamenco

Sergio Ramos a spanyol válogatottnak énekelt már a világbajnokság előtt. Sergio Ramos rap-elt már. Sergio Ramos most flamencot játszik. A Hormiguero című tévéműsorban be is mutatja tudását. És természetesen erről is szó van a filmben is.

„A zene egy életmód, ami elkísér. A flamenco összeköt a szülőföldemmel. Boldoggá tesz. Zenehallgatás közben felszabadulok, és úgy érzem, minden lehetséges.”

Yucatan de Ramos

Életében még egy nagy szenvedély a lovak iránti rajongás. Testvére, Carlos Muela vezeti a mára nemzetközileg elismert SR4 istállót. Ez Sergio Ramos tulajdonában lévő tenyészet. A futballista kiemelt figyelmet fordít erre is. És átélték a katartikus pillanatot, amikor a SICAB (Nemzetközi Lovas Show) tenyészetének ékességét, Yucatan-t világbajnokká avatta.

„A dolgok, amiket szeretek az életben: a futball, a családom és a lovak. Yucatan de Ramos, a kedvenc lovam. Tudtuk, amikor megvásároltuk, hogy egy csiszolatlan gyémánt érkezett hozzánk másfél éve. De azt is tudtuk, hol és mit kell csiszolni rajta, hogyan gondozzuk, és kifogástalan munkát végeztünk. A győzelem varázslatos pillanat volt, sok elkötelezett munkaóra gyümölcse. És most elmondhatjuk, hogy a miénk a világ legjobb lova.

Gyermekkoromtól kezdve rajongok a lovakért. Egy alkalommal a családomnak meg kellett állitani egy lovast, mert fel akartam ülni a lóra, még gyerekként. A játékosok számára tilos a lovaglás, mert nagy a sérülés veszélye. De idővel ez az álmom is valóra válthatom. Saját állományom van, és a tenyészetem célkitűzése, hogy megőrizzük a spanyol fajta megvédését.”

De természetesen azért a dokuban a fő téma a futball. Nem titkolt célja volt Ramos-nak az, hogy a filmen keresztül kendőzetlenül tárja a nézők szeme elé, milyen is a valódi élete egy élvonalbeli futballjátékosnak.

Panenka

„Nagyon nehéz módja a büntetőrúgásnak. A kapusok többsége, különösen a tapasztaltabbak csak az utolsó pillanatban mozdulnak el. És az utolsó pillanat után kicselezni őket nem könnyű. Sokszor a legegyszerűbb a legnehezebb.”

El Clasico 18.10.27. – Lopetegui elbocsátása

Egy jelenetben testvérével, René-vel elemzik a fájdalmas vereséget a Barcelona ellen.

„Nem volt megfelelően felépítve a játékunk, 45 percet a Barca-nak adtunk. És ha nekik adsz 45 percet, felszámolnak. 3-1 után a csapatunk pszcihológiailag elsüllyedt.”

„Sajnálom Julien-t. És nem csak a közöttünk lévő jó kapcsolat miatt mondom ezt. A labdarúgás egy kicsit tisztességtelen és kegyetlen. És ha a labdarúgásban az árapály ellened fordul, akkor oldalt kell fordulnod, ahogyan mi tettük Julien után Solari-val. „

Elismerte, hogy élete legrosszabb pillanatait élte meg Real Madrid játékosként: „Mióta a Real Madrid-ba érkeztem, nem éltem meg hasonló helyzetet. Ráadásul a 9.helyen állunk.”

Solari: „A rossz eredmények után nevezték őt ki ideiglenesen. De a Madrid edzője állandó stresszben él, és talán nem mindenki van erre felkészülve.”

Egyéni gólöröm

Lucas Vasquez az egyik legjobb barátja az öltözőben. A filmben ez több jelenetben is megmutatkozik. Minden találat alkalmával sajátosan örülnek egymás góljának.

„Ez az üdvözlés Lucas-al három éve kezdődött, amikor a BL címért küzdöttünk. Egy sajátos módja, hogy különbözzünk másoktól, és motivál is minket.”

„Le kellett rövidítenünk, mert sárga lapot kaptunk időhúzás miatt. De rendben van.”- mondta Vasquez.

„Varázsa van.”-teszi hozzá a csapatkapitány.

És van egy fogadásuk; ki lő több gólt ebben a szezonban. „Versenyben vagyunk, melyikünk lő több gólt, ez pedig jó a csapat számára is.”

Három legenda

Csapatkapitányok. Hárman. Három különböző ember, stílus, mentalitás. Egy dolog köti őket össze: a Real Madrid csapatkapitányi karszalagja.

Raul:

„A Real Madrid egy nagyon különleges klub, ami minden nap a maximumot kívánja tőled. Ramos a csapattársaira támaszkodik, az én időmben nem így volt. Emlékszem, Sergio, amikor a Real Madridba érkeztél. Fel akartad falni a világot. És a végén sikerült!”

Hierro:

Madrid megköveteli, hogy nyerj. Nem ért meg mást. Ha megnyeri a BL-t vagy a bajnokságot, akkor a következő évben is a nulláról kell indulni. És ez igy megy minden évben tovább. A csapatkapitányi karszalag viselőjének a kezében egyesül ennek a felelőssége. Rossz időkben is azt várják el, hogy a kapitány kijön, és szembe megy mindennel, vezeti a csapatot, segíti az edzőt. Minden klubnál igy van. Rossz idők, ha jönnek, az emberek felelőst keresnek, akinek a fejére olvashatják a hibákat. „

Camacho:

„Minden nap 60-70 ezer ember figyel téged, mert ez a világ legjobb csapata. A győzteseknek meg kell tudniuk felelni a követelményeknek. Soha nem tudsz mást tenni, az emberek szemébe kell nézni. Nagyon nehéz azok után, amit a Real Madrid megnyert mostanáig, fenntartani ezt a szintet. A következő évben logikus, hogy a szint esik, mert ha megnyersz egy európai kupát, a többi mellette eltörpül.”

Ramos:

„Senki nem adja neked csak úgy oda a csapatkapitányi szalagot. Te vagy ezáltal a csapat legreprezentatívabb játékosa, példát kell mutatnod a pályán kívül is. Ha nem jönnek az eredmények, a felelősség egy nagy része a tied. Évek alatt megismered a nehéz helyzetekben azt, hogy milyen az öltöző és a vezetőségi irodák között helyezkedni. És ez olyan feladat, amivel nem mindenki képes megbírkózni.”

Ramos beszélt természetesen a jövőről is. Azok után, hogy 4 Bajnokok Ligája győzelemnek volt a részese, miről is álmodna?

„Őrületes dolog lenne megnyerni az ötödik BL serleget is a Real Madrid-al. Én ezért kész vagyok bármilyen áldozatot meghozni. A másik álmom egy EB vagy világkupa megnyerése. Egyedülálló lenne. Na meg egy Ballon d’Or, ezért is harcra kész vagyok minden nap.”

„Úgy érzem, képes vagyok még folytatni néhány évig. „- tette hozzá.

„Nem azért készítettem ezt a dokumentum filmet, hogy az emberek meggondolják magukat. Nem akarom megváltoztatni a véleményüket. Azt akarom, hogy tudják, milyen a futballisták élete.”