Átigazolási Hírek

Rooney a Cityben? Gerrard a Chelseaben? A legemlékezetesebb átigazolások, amik majdnem megtörténtek

Az átigazolási időszak végeztével az is biztossá vált, hogy Neymar marad Párizsban. Viszont nem ő az első játékos, akinek nyarát heves spekuláció övezte, viszont a végén nem történt meg a hőn áhított átigazolás. Nézzük tehát sorra ezeket az úriembereket.

Steven Gerrard

Ma már nehezünkre esik elképzelni, viszont csak egy hajszálon múlott, hogy a Liverpool híres 8-asa ne José Mourinho Chelseajében kössön ki. 2005 nyarán jelezte a tavalyi Bajnokok Ligája kiírás győzteseinek, hogy távozni óhajt. A szurkolók ezt nem nézték túl jó szemmel, sokan el is égették – az akkor még 17-es- mezét. Végül Gerrard meggondolta magát, a Liverpooliak nagy örömére, és még egy évtizezedet lehúzott a klubnál.

Cristiano Ronaldo

Nem hazudnék, hogy ha azt állítanám, Ronnienak szokásává vált bejelenteni távozását BL-serlegek elhódítása után. 2018 nyarán így is tett, és elhagyta a Real Madridot a klub zsinórban harmadik megnyert BL-címe után. Viszont egy évtizeddel azelőtt, 2008 nyarán vért izzadtak, Ronnie akkori csapata, a vörös ördögök, hogy maradásra bírják. 2008 Májusában a Manchesteriek egy máig emlékezetes BL-döntőben, Moszkvában, a Chelsea 11-es párbajban való felülmúlásával hódították el a máig is utolsó BL trófeájukat. A Real Madrid ekkor mutatott érdeklődést iránta, de végül maradásra bírtak. Viszont ezzel nem meggátolták, csak elhalasztották kedvencük távozását, mivel 12 hónappal később már tényleg Madridban rúgta a labdát Ronaldo.

Wayne Rooney

2010 Októberében, Wayne Rooney először kijelentette, hogy szándékozik távozni Manchesterből, azaz hogy az Old Traffordból, mivel a városi rivális City tűnt a legvalószínűbb állomásának. Nem sokáig tartott a kavalkád Manchesterben, 2 nappal később Wayne meggondolta magát és egy 5 éves szerződést írt alá.

Luis Suárez

Enyhe túlzással a 2013/14-es szezont az Uruguayi élete szezonjának nevezhetjük. 31 gólt jegyzett fel magának, és még az aranycipőt is elhódította, viszont nagyon könnyű elfelejteni, hogy majdnem meg sem történt. 2013 nyarán Suárez nagyon fontolgatta, hogy Észak-London felé veszi az irányt, és az Arsenban folytatja pályafutását. De, mint tudjuk, végül maradt.

Philippe Coutinho

2017 nyarán a Katalán klubnak, miután eladták Neymart, volt mit költenie, és nem is másra akarták költeni frissen szerzett vagyonukat, mint Coutinhora. Hosszas tárgyalás után végül maradt a Liverpooli klubnál, de csak úgy mint a Manchester United és Ronaldo esetében, itt sem véglegesen tudtak maradásra bírni, 2018 Januárjában már a Barcelona játékosaként volt számontartva a Brazil.