Bundesliga

Robben elmondta, ki volt a legjobb edzője

Arjen Robben 10 év alatt mindent megnyerta Bayern München játékosaként, és abszolút klublegendává vált. 8 bajnoki cím, 5 német kupa és egy bajnokok ligája került a holland szélső vitrinjébe.

A 10 év alatt Robben 5 tréner keze alatt dolgozott Münchenben, név szerint Louis van Gaal, Jupp Heynckes, Pep Guardiola, Carlo Ancelotti és Niko Kovac. A Sport Bild által a hamburgi halaukciós csarnokban rendezett díjátadón a szerkesztőség különdíjának odaítélése után meg is indokolta, ki volt közülük a legjobb.

„Természetesen nehéz a válasz, sok edzővel sok szép dolgot értem el, sikeresek voltunk. De ha azt kérdezik, ki volt a legjobb, Pep Guardiolát mondanám. Vele volt a legszórakoztatóbb a munka. Sportszakmailag zseniális.”-nyilatkozta Robben.

Habár a többi trénert is nagyra tartja, a spanyol nyűgözte le leginkább a hollandot.

„Amikor Pep megérkezett, én már 30 éves voltam. Ilyenkor megpróbálsz konstans maradni, és nem visszaesni. Viszont alatta még inkább jobb lettem, akkor több poszton is játszottam, amit előtte sosem gondoltam volna.

Arjen Robben a Bayerntől való búcsúja után egy hónappal jelentette be, hogy levezetés nélkül, 19 profi futballal eltöltött év után befejezi pályafutását. A bejelentést természetesen élete legnehezebb döntéseként jellemzi, amit főleg a sok sérülése indokolt meg.

A Sport Bildnek természetesen elárulta, hogy mit fog csinálni a jövőben:
„Következő szezonban a legkisebb fiam csapatát fogom edzeni.”-majd kacsintva hozzátette: „Akkor már tudjuk természetesen, mi áll az edzésterven. Jobbról befelé húzni és ballal lőni.”-utalt a Bayern legendája ikonikus mozdulatára.