Hacienda BernabeuAS RomaFociLa LigaReal MadridSerie AUncategorizedVélemény

Marcelo: ” Szeretem a világ legjobb klubját”

Marcelo a La Gazetta dello Sportnak adott interjút, amiben tisztázta az örökké felreppenő eligazolásáról szóló pletykákat, beszélt a vereség izéről, és a csapat jelenleg alkotott képéről is.

A madridiak szeretett M12-ese 2007 óta a keret tagja, és közel 500 meccsen lépett pályára már fehér mezben (pontosan 486). Arról, hogy elhagyja Madridot, rendszerint minden átigazolási szezon előtt felreppen valamilyen pletyka, amiket a brazil zseni igyekszik folyton tisztázni. Noha sok pletyka(újság, siccc!) állította ismét, hogy legjobb barátja, Cristiano Ronaldo csalja el Torinoba, ez a híresztelés immár harmadszorra is tévesnek bizonyul.

„Több olasz klubbal is szóba hoztak, de ezek csak pletykák voltak. Az az igazság, hogy szeretem Madridot, szeretem a házam, és szeretem a világ legjobb klubját.”-mondta. Aztán a beszélgetés más irányt vett:

„A sport világában semmihez sem hasonlitható az a nyomás, ami Madridban (a játékosokra) nehezedik. Ha a Real Madrid nem nyer, a világ szétesni látszik. Ez a klub sokat adott a labdarúgásnak, és sokat is kapott. A jelenlegi keretben nagyon jó arányban vannak a fiatal játékosok és tapasztaltak. Megfelelő alázattal újra jó lesz a játékunk.” Aztán így folytatta: „A Real Madridot nehéz összevetni más európai klubbal. Az elmúlt években mindent megnyertünk, és ezt nehéz lesz túlszárnyalni. A különbséget mindig az alázat jelentette, amellyel minden meccsen játszottunk. Néhányan azt gondolhatják, hogy mi meg vagyunk győződve arról, hogy erősebbek vagyunk, de ennek éppen az ellenkezője igaz. Azért nyertünk olyan sokszor, mert mindig tisztelettel tekintettünk az ellenfeleinkre.”

A Roma elleni talalkozóról: „Sajnálatos, hogy a Roma nem szerepel a Bajnokok Ligájában, de nagyon jó úton haladnak. Lopez egy remek kapus, őt jól ismerjük Spanyolországban, és ő garanciát jelent a jövőre.”

Aztán szó jött a fenntartható fejlődésről, aminek jegyében a mai mérkőzést játszák: „Az emberek azt gondolhatják, hogy mi, játékosok nem gondolunk erre. Ezzel szemben én is például nagyon aggódom a gyermekeim jövője miatt (Enzo és Liam). ” És természetesen szóba került az olasz válogatott jelenlegi helyzete is. ” Brazilia és Olaszország írta a labdarúgás történetét, és minden helyzetéből meg is tapasztalta azt. Az Azzuri vissza fog térni csúcsra, ebben biztos vagyok. Mancini csapata minden bizonnyal ki fog jutni az Európa Bajnokságra, az utóbbi néhány mérkőzésük jól sikerült. És hamarosan újra versenyben lesznek, hogy trófeákat nyerjenek.”

(A La Gazetta dello Sport nyomán)