Hacienda BernabeuAC MilanAS RomaÁtigazolási HírekAtletico MadridBarcelonaBlogFociJuventusLa LigaReal MadridSerie AUncategorized

Ibériai hírek

Spanyolországból jöttünk. A neten repítettek a hírek idáig. Aki nem hiszi, járjon utána, vagy várjon, hogy valaki hivatalosan is megerősíti őket.

Az Extremadura – Sevilla barátságos meccs előtt a tragikus balesetben elhunyt Reyesre emlékeztek. A meccs előtt egy perces néma csenddel tisztelegtek a játékos emléke előtt, miközben a csapatokat a pályára kísérő gyerekek azoknak a csapatoknak a mezeiben vonultak fel, amelyekben a 19-es pályafutása alatt játszott. A megemlékezés alatt több játékos elérzékenyült. A június elsején elhunyt játékos fia azóta a Real Madrid Castilla növendéke lett, Perez elnök személyesen gondoskodik majd róla 18 éves koráig.

A videon az is látható, hogy a stadionra is felhúzták az összes klub zászlaját, ahol Reyes játszott.

https://www.record.pt/multimedia/videos/detalhe/bandeira-do-benfica-hasteada-no-estadio-do-extremadura-em-homenagem-a-reyes

Továbbra sincs eldőlve James Rodriguez sorsa. A Real Madridban éppen tegnap kiosztott mezszámok közül a 16-ost megkapó játékos iránt a hírek szerint érdeklődik továbbra is a Napoli, de James szíve Madridban marasztalná, ahol a családja él. Viszont Florentino Perez nem kívánja további játékosokkal erősiteni a fekete Madridot, és az Atletico se, a Nápoly se tudja jelen pillanatban a mellzsebből kivágni azt az 50 millió Eurot, amit a fehérmezesek kérnek érte. Amennyiben most nyáron nem igazol el, valószínű, hogy januárig a Real Madrid keretének tagja marad, mivel hiába kereste meg mind a két kérője a klubot kölcsön adási ajánlattal, ezt Perez mindeddig visszautasította.

Sajtóhírek szerint a Lopetegui irányította Sevilla szeretné Kiko Casillát. Mivel az edző madridi éveiből jól ismeri a hálóőrt, ez a hír igaznak is bizonyulhat. A nyár folyamán már Reguilont leigazolták a fővárosiaktól.

A Barcelonánál még mindig nem tudják, mi lesz Rakitic és Coutinho jövője. Egyenlőre maga Valvedere nyilatkozta azt, hogy nem tudja, a keret tagjai maradnak-e a következő szezonra. A kérdés annál is lényegesebb, hogy ameddig nem adják el legalább egyiküket, nem tudnak konkrét lépéseket tenni Neymar visszahozására. Az ellentmondások egyre nagyobbak, hiszen olvasni lehetett azt is, hogy a katalánok vissza szeretnék szerezni, de Valvedere ennek az ellenkezőjét állitotta egy interjú során: ” Egy Eurot sem adnék Neymarért.” (És egyenlőre a helyzet úgy tűnik, hogy nincs is egyetlen Centjük sem játékost igazolni.) És a brazil megszerzése nem lenne olcsó mulatság, miközben az is olvasható, hogy érdeklődnek Rodrigo (Valencia), Stuani (Girona) és Guerreiro (Dortmund) iránt is. Persze egy dolog az óvatos tapogatózás, konkrétan ajánlatot nem tettek egyik játékosért sem.

Rengeteg a híresztelés olasz irányba. Olasz és spanyol lapértesülések alapján amennyiben a PSG kifizeti Donnarumma-ért az 50 millió Eurot, a Milan csapata új kapus után kell nézzen. És a szemüket bizony Madridra vetették, meghozzá a főváros fehér felére: Navast is, Lunint is megvennék, ha kapust kell pótolniuk. Lunin iránt a Mallorca is mutatott némi érdeklődést, de mivel Luka Zidane a nyár elején távozott a királyiaktól, valószínű, hogy a királyiak nem válnának meg már több kapustól a nyáron. És Leonardo készen áll, hogy a háló elé álljon, valamint Maldini álláspontja is az, hogy nem köt új szerződéseket.

Madridban is naponta többször változnak a hírek. Az egyik fő projekt, amin állitólag nemhogy folyamatosan dolgoznak, de a végére is értek, az Van De Beek megszerzése. Mivel az Ajax nagyon szeretné megtartani a játékost, akinek a pótlása nem lesz majd könnyű feladat, így a legvalószibűbb az, hogy a középpályás a következő szezonban érkezik. De akkor a Real Madrid néz nehéz hónapok elé, ugyanis a közepső szekciójuk megoldását korábban Pogbával kívánták megoldani, de a Premier piacának a zárásáig ezt a jelek szerint nem sikerült nyélbe ütni. És a középpálya betegsége bizony sürgősen orvosságot kíván. Különösen, hogy több hír is felrepült mind az olasz, mind a spanyol sajtóban arról, hogy a Milan szeretné megszerezni Luca Modricot. Egyes olasz források egyenesen azt állitják, hogy maga az aranylabdás „üzenget” Olaszországba, értik ezt Lucita néhány közösségi oldalakon megejtett lájkolására, kommentjére. Madrid mindenesetre ezt igyekezett gyorsan cáfolni, mondván: Modric nem eladó.

De ugye folyamatban van a Barcelona kapcsán már említett Neymar-ügy is. Miközben Katalóniában nem áll rendelkezésre most forrás a brazil sztár vételéhez, Madridban annál is inkább. És a fővárosiak kivárták, mi lesz a PSG kontra Barca tágyalások kimenetele ( ha voltak egyáltalán). Mivel a francia klub és a gránát-vörösek nem ápolnak kifejezetten jó viszonyt ( finoman szólva), de a madridi és a párizsi klub elnökei annál jobban, valamint Madridban pénz, paripa, fegyver a rendelkezésre áll, továbbá Neymar maga is kedvvel játszana fehér mezben, a dolog úgy tűnik, egyedül Zidane-nak kell még bólintania, és a dolog eldől. Neymar ennek elérésére még külön posztban is jelezte rajongását és tiszteletét az edző iránt, ahogyan azt korábban mi is hírül adtuk.

Nos, a francia mesternek főhet eleget a feje a kánikulát leszámitva is. Továbbra is koncként a nyakán Bale, James és Díaz. Bale eladása ezen a nyáron a lehetetlennel egyenlő, így a Real Madrid kénytelen továbbra is megtartani a nem éppen olcsó walesit. Ezért is meredek az egyes cikkekben olvasott évi 25 milliós fizetés, amit Neymarnak ajánlottak. Ehhez hozzá kell venni, hogy James is könnyedén maradhat, amit amúgy a drukkerek nem is bánnának, viszont mennyi játékpercet fog kapni, az már a jövő zenéje…

A Marca annyira szeretne már bámilyen hírt közölni, hogy ugyanazon a napon több egymásnak ellentmondó cikket is közölnek, és több helyen is megszavaztatták az olvasóikat is, mi a véleményük, szerintük melyik csapat játékosa lesz a 2019/20-as idényben Neymar. Kettőnek íme az eredménye:

Real Madridhoz jön: 63 % szerint, másik szavazásnál 58,73 % -a az olvasóknak fehérben látja, Barcelonában látja az olvasók 28%-a, ez a másik cikkben 29,78%. A PSG-re szavaztak a legkevesebben; az egyik szavazói 7, míg a másik szavazásban 8,87 % szerint marad a francia fővárosban. És egyéb klubra voksolt 2, illetve 2,61%, a második szavazás még olvasatam idején nem volt lezárva. De jól láthatóan se a szavazások között, se pedig a szavazatok arányaiban nincs szignifikáns különbség.

Díaz eladása lehet a legegyszerűbb feladat a királyiaknak, és van olasz klub is, spanyol klub is, aki vinné, noha hivatalos ajánlat eddig a tudtunk szerint nem érkezett. De a spanyol, olasz és francia klubokat nem sürgeti az idő. Egyenlőre a játékos nagykereskedés angliai osztálya zárt csak be. Na meg azt se feledjük: hiába találgatunk, hiába várunk hírekre, tegnap és ma teljes erejéből hétvégét tartottak a csapatok, felkészülési meccseket játszottak, az angliaiak megkezdték a bajnokságot, de átigazolásokról hivatalosan bejelentések majd a hét folyamán várhatóak.

Addig is aki teheti, nézzen focit, lesz még ma is érdeklődésre számottevő mérkőzés. Amennyiben bármilyen biztosra tehető hírt kapunk, arról be fogunk számolni, a fentiek mindazonáltal nem csupán a képzelet teremtette víziók.

Források: La Gazetta dello Sport, Marca, Pianeta Milan

Borítókép: fifa.com