Átigazolási HírekTottenham

Gio Lo Celso: tökéletes igazolás a rendszerbe

Miért kellett Gio Lo Celso a Tottenhamnek? Gyorsan a lényegre térek, sokkal jobban illik a csapathoz, Mauricio Pochettino filozófiájához, rendszeréhez, mint Paulo Dybala vagy Coutinho. A játékos csak 23 éves, és még sokat fejlődhet.

Lo Celso a PSG-ben nem sokat játszott, de ebből nem szabad kiindulni. Egyrészt, nem sok percet kapott, másrészt amikor még is, akkor nem a számára legjobb helyen (védekező középpályásként.) Eligazol a Betishez, ahol Európa legjobb támadó középpályásává vált.

Az argentin főleg támadó középpályásként játszotta végig a szezont, különböző rendszerekben. A Betisnél szabadon játszhatott akár a szélsők között is második számú csatárként. A támadó harmadban többször hamis 9-esként is játszott (Kane egyik alternatívája is lehet).

A kulcs Lo Celso játékában a technikája, a cselező képessége és az egyérintős játéka. Fel tudja törni a védelmeket, nem csak sebességben, hanem a távoli lövéseivel, pontos indításaival. Remekül megtalálja a védelemben keletkezett lyukakat, és meg is tudja játszani.

Lo Celso mélyebben is tud játszani, letámadni és labdát visszaszerezni. Nem Ő a legerősebb vagy leggyorsabb játékos de nagyszerűen érzi hová kell helyezkedni. Egyértelműen a legjobb a támadó harmadban.

Nagyszerűen fog illeszkedni Kanehez, aki mögött vagy mellett szélső poszton is játszhat, ahonnan bármikor középre vághat, és persze középpályásként. Egy újabb opció lesz, akivel összejátszhat Dele Alli és Ndombélé a támadás építés során.

Őszeségében óriási igazolás a Spursnek. Persze lehet, hogy a szurkolóiknak egy kicsit csalódás, nem elég nagy név. Egyelőre nem cseng olyan jól a Lo Celso, mint a Coutinho vagy a Dybala. Viszont Ő egy fantasztikus játékos a saját jogán, aki idővel a csapat egyik nagy erőssége lehet.