Átigazolási HírekJuventusTottenham

Tottenham: az okok, amiért nem sikerült a leszerződtetni Dybalat

A Tottenham Hotspur le akarta igazolni, a Juventus el akarta adni, Paulo Dybala is el akart igazolni. Végül, semmi sem számított.

Az angol átigazolási időszaknak vége, és Dybala Juventus játékos maradt. Az olasz csapathoz közeli források szerint az argentin játékos nagyon frusztrált, hogy a csapata ilyen helyzetbe hozta. Szeptember 2-ig van még ideje a Juvénak eladni játékosát a PSG-nek, vagy másik csapatnak.

A hírek szerint a Tottenham mindent megtett, hogy sikerüljön leigazolni azt a játékost, akinek az érkezésén három hétig dolgozott, és a Juventus is értékesíteni akarta, hogy egyensúlyba hozzák eladásával a fizetéseket. Viszont az óra ketyegett, hiába igyekezett minden fél, végül lejárt és az üzletből nem lett semmi.

Dybala eligazolása a Juventustól sosem lesz könnyű.

A Tottenham elkezdte a tárgyalásokat Dybaláért nem sokkal azután, hogy leigazolták a francia válogatott Tanguy Ndombelét a Lyontól, klub rekordot jelentő 55,4 Millió Fontért. Szinte azonnal riválisuk akadt a Manchester United személyében, addig amíg a Lukakuval való csere üzlet össze nem omlott. Amúgy a United gondolkozott azon, hogy megadják azt amit a Juventus Sportigazgatója, Fabio Paratici kért de Dybala heti 350 ezer Font fizetési igénye túl magas volt nekik.

Ez a kívánság is megmutatja, hogy Dybala igazából sose akart az Old Traffordra igazolni, kétségei vannak a csapat jelenlegi állapota felől. A Tottenham sokkal vonzóbb lehetőség volt számára, főleg hogy együtt dolgozhatott volna a szintén argentin Pochettinoval.

Ez az előnye, ha valaki a Bajnokok Ligája döntőjébe jut.

Az egy jel volt számukra, hogy a United más célpontok után kezdett nézni és tudva, hogy Dybalát tartja a Juventus a leginkább értékesíthető játékosnak, a Spurs úgy döntött megpróbálja megszerezni az átigazolási időszak utolsó hetében. A Juventus elfogadta a klub 70 Millió Euró körüli ajánlatát, de a csapatnak még rengeteg problémát le kellett küzdenie.

Először ki kellett találniuk pénzügyileg, hogyan oldják meg Dybala fizetését, ami jóval több mint a klubnál legjobban kereső Harry Kane heti 200 ezer Fontos fizetése. Másrészt ott van a másik fontos probléma:

Dybala képeinek jogdíjai

Ez egy nagyon bonyolult része volt az üzletnek. Jó pár évvel ezelőtt Dybala eladta a jogdíjat (a jogot amivel kontrollálhatja, eladhatja, engedélyezheti a képeinek a használatát) a máltai Star Image cégnek, aminek a tulajdonosa a korábbi ügynöke Pierpaolo Triulzi. Ez azt jelenti, hogy mielőtt bármilyen átigazolást véglegesíthetnének, a Spursnek meg kellett volna vásárolnia a cégtől, mivel ez nem engedélyezett a Premier Leagueben.

Az Independent forrásai szerint ennek az összege jóval kevesebb lett volna, mint pár olasz újság által megírt 40 Millió Euró. Viszont még mindig fejfájás volt a Spursnek és a Juventusnak is.

Szerda este minden fél optimista volt a megegyezést tekintve. A Juventus mindent megtett amit csak tudott, hogy segítsen a Tottenham a jogdíjakat tisztázni. Aztán csütörtök reggelre a helyzet drasztikusan megváltozott.

„Minden egy hajszólon lóg.”- mondta egy forrás (aki dolgozott az üzleten) délelőtt 11-kor az Independentnek.

A Juventus nem véletlen volt óvatos. Ahogy a Spurs haladt a többi átigazolással, Giovani Lo Celso és Ryan Sessegnon megszerzésével, falnak ütköztek, hogy egy költséges átigazolást végig vigyenek Dybala jogdíjaival együtt. A végleges eladás lekerült az asztalról.

Ekkor a nyilvánosság elvárásainak kezelése végett elterjedt a hír, hogy a Juventus kiszállt az üzletből, mert a United eladta Lukakut az Internek, és így nehéz helyzetbe került a klub, hogy pótolja a játékost.

Azonban zárt ajtók mögött folytatódtak a tárgyalások egy kölcsönről, kötelező kivásárlási opcióval, de a jogdíjakat még mindig tisztázni kellett volna. A Tottenham még egyszer megpróbálta összehozni azt üzletet, amin nagyon sokat dolgoztak.

Túl komplikált volt az ügy, és túl kevés idő maradt.

Csütörtök délután, angol idő szerint 5 órakor az átigazolási időszak bezárult. Az sem segített a Tottenhamnek, hogy a tárgyalások vége felé a PSG megkereste a Juventust, és biztosították az olaszokat, hogy ha eladják Neymart, akkor továbbra is leigazolnák Dybalát. Az olaszoknak még van három hetük megállapodni a párizsiakkal. Így nem sok értelme lett volna a részükről egy pánik egyességre a Spursszel.

A Tottenham számára se katasztrófa, hogy nem tudták leigazolni Dybalát. Azok után, hogy két évig nem igazoltak senkit se, bőven 100 Millió Font felett költöttek a nyáron. Leigazolták Ndombelét, Jack Clarkeot, Sessegnont és Lo Celsot is. Erősebbek lettek, mint tavaly. Viszont lesz egy rossz érzés a szurkolóikban, hogy ilyen közel voltak a világ egyik legjobb fiatal támadójához.

Jó nyarat zártak, de Dybalával lett volna tökéletes.

forrás: independent