BarcelonaLa Liga

Piqué szerint a bajnokságot és a BL-t is megnyerhetik

Gerard Piqué a Barcelona védője és csapatkapitánya nyilatkozott a Napoli elleni barátságos mérkőzés előtt a riportereknek Miamiban.

Gerard Piqué szerint nem dobják el a La Ligát és a Copa del Reyt a Bajnokok Ligájáért, inkább megküzdenek mindháromért. A védő továbbá kitért a brazil Neymarra is.

A Barcelona tavaly a Bajnokok Ligája elődöntőjében 3:0-ról 4:3-ra kapott ki a Liverpool ellen, amiért rengeteg kritikát kaptak. Idén szeretnék megnyerni végre a Bajnokok Ligáját, de a védő szerint nem játszanak majd orosz rulettet.

„Egyetértek azzal, hogy [a bajnoki címek] alulértékeltek.” – nyilatkozta Piqué a Napoli elleni mérkőzés előtt a riportereknek.

„Ez egy kivételes eredmény, hogy hetet [La Ligat] megnyertünk a legutóbbi nyolcból.”

„A Bajnokok Ligájára kellene koncentrálnunk és eldobnunk a La Ligát és a Copa del Reyt, de mi nem játszunk orosz rulettet. Itt mi úgy szoktunk dolgozni, hogy lefektetünk egy alapot a bajnokságban és a szezon végső részébe keményen beleállunk.”

Neymar lehetséges visszatéréséről is kérdezték Piquét:

„Ő egy nagyszerű játékos, aki ismeri az öltözőt, a várost és a klubot.”

„Biztosra veszem, hogy rengetegen vannak a klubnál, akik nagyon boldogok lennének ezzel.”

„Tudom, hogy nagyon bonyolult művelet lenne, mivel a PSG-nél játszik és minekünk pedig egy nagyszerű csapatunk van, akik mindegyik trófeát megnyerhetik.”

„Már ismeritek a kapcsolatomat Ney-jel és nagyon boldogok lennénk, ha velünk lenne. De ő a PSG-nél játszik és az én véleményem nem változtat semmin.”

Piqué elismerte, hogy még mindig beszél Neymarral és reméli, hogy pozitívak lesznek a fejlemények a visszatérésével kapcsoaltban.

„Természetesen beszélek vele, de erről őt kellene kérdezni.”

„Nekünk privát beszélgetéseink vannak és szerintem nem lenne helyes ezekről itt beszélni.”

„Ő egy sztár a pályán. Reméljük valami történni fog majd.”

Forrás: Marca