Átigazolási HírekArsenalInterNapoli

Emerynek óriási szerepe volt Pépé meggyőzésében.

A TF1 ma megerősítette, hogy az Arsenal megszerezte a Lille támadóját, Nicolas Pépét klub rekordot jelentő 80 Millió Euróért, ami pár perce lett hivatalos.

Riportjuk szerint az Inter, a Liverpool és a Bayern München is szerette volna megszerezni a játékost januárban, de az LOSC kizárta a szezon közbeni eladást, mert az veszélyeztette volna a Bajnokok Ligájába való bejutásukat.

Azt is megerősítették, hogy Pépé azért nem választotta a Bayern Münchent vagy a Liverpoolt, mert egyik csapat se tudott volna elég játékidőt garantálni neki. A Manchester United is visszautasította, hogy garanciát adjon a pályán töltött időről és azt is közölték a játékos képviselőivel, hogy mielőtt ajánlatot tehetnének előbb pár játékosuktól meg kell szabadulniuk.

Az Inter 80 Milliós ajánlata volt az első hivatalos, de miután Antonio Contet kinevezték, a klub más irányba indult el.

Pépének egyből tetszett az Arsenal és a Napoli ajánlata is, mindkét fél elég játék lehetőséget ígért neki, de végül azért választotta az Ágyúsokat, mert ambiciózusabbnak tartotta a projektjüket. Azt mondták neki, hogy a klub azonnal szeretne visszajutni a Bajnokok Ligájába és közép távon szeretnék megnyerni a Premier League-t.

Az Unai Emeryvel folytatott beszélgetése óriási szerepet játszott a meggyőzésében. Ahogy valószínűleg az is, hogy az Ágyúsok hagyományosan jól tudják beépíteni csapatukba a Franciaországból érkezett játékosokat. Ahogy a mostani kezdőben szereplő Pierre-Emerick Aubameyangot (igaz Ő Franciaország és az Arsenal közé még beiktatta a Dortmundot is) és Alexandre Lacazettet is.

A TF1 azt is megerősítette, hogy a Napoli és az Arsenal is ugyanúgy évi nettó 8 Millió Eurós fizetést ajánlott Pépének.