Átigazolási HírekArsenalPremier League

Arsenal: megegyeztek a Saint-Etiennenel Salibaról

A Sky Sports értesülései szerint az Arsenal-nak sikerült megegyeznie a Saint-Etiennenel a 18 éves védő, William Saliba átigazolásáról.

A Sky értesülései nem számolnak be az üzlet pontos összegéről, de több hírforrás is 27 millió font (30 millió euró) körüli összegről számol be, bónuszokkal együtt. Saliba 1 évre marad a Saint-Etiennenél kölcsönben, így csak 2020 nyarán csatlakozik majd az Ágyúsokhoz.

Az Arsenal mellett a városi rivális Tottenham is élénken érdeklődött a fiatal védőtehetségért. De a Sky információ szerint ajánlatot nem tettek a játékosért, míg más források szerint maga Saliba utasította el a Spurs közeledését.

A 18 éves védő tavaly 19 mérkőzésen lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve és tagja volt Francia U20-as válogatottnak a nyári Világbajnokságon. A transfermarkt jelenleg 10.8 millió fontra (12 millió euró) tartja.

Korábban az Arsenal menedzsere, Unai Emery arról számolt be, hogy 3-4 komoly átigazolást is terveznek: „A célunk az, hogy három vagy négy olyan labdarúgót igazoljunk, akik tényleg minőségi erősítés. Tényleg nagyok az elvárások és nagyon drága igazolásokról beszélünk.” Erről itt olvashattok bővebben.

A Sky információ szerint jelenleg még Dani Ceballos kölcsönvételén és Kieran Tierney legiazolásán dolgoznak. A vezetőség bizakodik abban, hogy mindkét üzletet sikerül majd nyélbe ütniük.