Arsenal

Emery a Bayern előtti sajtótájékoztatóján beszélt az átigazolásokról

Unai Emery az Arsenal edzője megtartotta a Bayern München elleni felkészülés meccs előtti sajtótájékoztatóját, amin elég sok témáról nyilatkozott.

Hogyan alakul a csapat felkészülése?

Nagyszerűen dolgozik mindenki. Türelmesek vagyunk, a játékosok csak most jöttek vissza szabadságukból.

Szükségünk van Iwobira, Elnenyre, Matteora és Lucasra, de itt vannak a többiek is és persze a fiatalok is. Mindenki jól dolgozik. Komoly alapokat teremtünk a szezonnak, keményen dolgozunk és szeretnénk néhány új labdarúgót is igazolni.

Rengeteg megbeszélésünk van a klubbal, Eduval. Tegnap Josh és Stan Kroenkével is az volt Denverben. A tervünk egyértelmű: olyan játékosokat akarunk igazolni, akik a teljesítményükkel segíteni tudnak és hiány posztokra érkeznek.

Le tudná írni az Arsenal mentális állapotát?

Tudjuk, hogy nehéz lesz ahogy tavaly is az volt. A céljaink nem változtak.

Még mindig fejlődünk. Tavaly csökkentettük a különbséget a Tottenhamhez és a Chelseahez képest a Premier Leagueben. Közel voltunk, de a végén nem sikerült. Pozítivak vagyunk, egy nagy kihívásnak kell felfogni a top 4-be kerülést a bajnokságban.

Az Európa Ligában döntőt játszottunk a Chelsea ellen. Megvolt a lehetőségünk a Bajnokok Ligájába jutásra, de nem sikerült. Csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült elérni elsődleges célunkat.

Nagyon motiváltan kezdtünk, jó érzés együtt dolgozni és folytatni a fejlődést. Nagyszerű ez a torna, hogy nagy csapatok ellen játszhatunk.

Szükségünk van 2, 3 vagy 4 új játékosra, akik segítenek nekünk. Természetesen a többiek is segíteni fognak azokkal a pozitív dolgokkal, amiken tavaly dolgoztunk.

Optimista az átigazolási szezonnal kapcsolatban?

Nyugodtan és türelemmel állunk a piachoz. Olyan játékosokat szeretnénk leigazolni, akik a teljesítményükkel segíteni tudnak. Ne felejtsük el, hogy vannak jó és fiatal játékosaink.

A lehető legjobbakra van szükség több poszton is, szóval tényleg nagy elvárásaink vannak ezektől a játékosoktól.

Amit mondhatok a szurkolóinknak, hogy nagy jó csapatunk lesz azokkal, akik itt vannak és az elkövetkező napok három vagy négy új igazolásával.

Megint 5 csapatkapitányt neveznek ki?

Keveset beszéltünk még róla. Tavaly itt volt még Laurent, Petr Cech és Aaron Ramsey. Jelenleg Koscielnynek még szerződése van velünk, de beszélnünk kell a klubbal és vele a folytatásról, vagy a távozásról.

Vannak olyan játékosaink akik kapitányok lehetnek, ilyen például Granit, aki már az öltözőben van, vagy Mesut és Nacho. Persze vannak még játékosok akik képesek rá.
3 és 5 között szeretnék kinevezni.

Josh Kroenke azt mondta az Arsenal szurkolóinak, hogy legyenek izgatottak az átigazolási időszakkal kapcsolatban. Ön az?

Igen. Nagy játékosokról beszélünk. Nagyon jó csapat tagjaink vannak, és olyan fiataljaink, akik sokat tudnak fejlődni.

Érkezni fognak játékosok, akik segítenek nekünk. Olyanokra van szükségünk, akik óriási teljesítményekre képesek.

A célunk az, hogy három vagy négy olyan labdarúgót igazoljunk, akik tényleg minőségi erősítés. Tényleg nagyok az elvárások és nagyon drága igazolásokról beszélünk. Az első játékos a listánkon az első célpontunk, ha nem sikerül akkor jön a második.

Mindig a keretet szeretnénk fejleszteni.

Dani Ceballos erősítés lenne?

Nem akarok nevekről beszélni. Dani Ceballos egy nagyon jó játékos.

Milyen kihívásai vannak végig utazni Amerikát az előszezonban?

Az a feladatunk, hogy egy erős csoportot alkossunk, mentálisan erős játékosokkal. Együtt kell lennünk az előszezonban. Első sorban erős kapcsolatkora van szükségünk a futballistáink között.

Az Európa Liga csoport meccsein fognak fiatalok játszani?

Úgy fogunk minden sorozatban játszani, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. A célunk kupákat nyerni a szezonban és ezt megpróbáljuk elérni.

Ha alkalmunk lesz közben a fiataloknak lehetőséget adni, akkor persze. Trófeákat szeretnénk nyerni, de az Európa Ligában esély lesz fiatalok játszatására is.

Tavaly is kaptak alkalmat rá, miközben a győzelemért játszottunk.

Mi a véleménye Koscielny esetéről?

Beszéltem vele tegnap. Ezt neki és a klubnak kell megoldania.

Mielőtt elutazott háromszor is beszéltünk. Szeretett volna tárgyalni a klubbal, az első ötlete a távozás volt a csapattól.

Amikor beszéltem vele én is azt szerettem volna, hogy ha eljön velünk és tovább tárgyal a klubbal, hogy megtalálják a lehető legjobb megoldást. Úgy döntött Londonban marad.