Bundesliga

Dortmund: hosszútávú mezszponzor, Götze maradhat

A Borussia Dortmund a hírek szerint közel áll ahhoz, hogy hosszútávon meghosszabbítsa szerződését a Pumával. Az új szponzori szerződés mellett pedig a hírek szerint Mario Götze jövője is hamarosan megoldódhat.

Hosszú távra terveznek a Pumával

A német sportszergyártóval való kontraktus 2022-ben járna le, de a SportBILD szerint mindkét fél már idő előtt szeretne hosszabbítani. Az új szerződés évi 25-30 millió Euróról szólna, ami magasabb, mint a jelenlegi megállapodás. A Kicker úgy véli, hogy még semmi sem dőlt el, de a tárgyalások nagyon jó úton haladnak, és a szerződésre nagyon jó az esély.

A Német sportszergyártó 2012 óta a Dortmund hivatalos beszállítója, ami emellett ráadásul a részvények 5%-át is birtokolja. Mivel a jelenlegi szerződés 2022-ig érvényes, az idő előtti hosszabbítás esetén az új kontrakus a kkövetkező szezonnal léphetne érvénybe. A mostani periódusban a klub csak évi 10 millió Eurót kap évente a gyártótól, ezért nem meglepő, hogy igyekszik jobb feltételeket kötni. Az üzlet hosszútávra szólna, 10 évre.

Mario Götze maradna a klubnál

Mario Götze 2016-ban tért vissza a Bayern Münchenhez, és habár a teljesítménye nagyon hullámzó volt, idén Lucien Favre kezei alatt újjászületett… csatárként.

Mivel a szerződése egy év múlva lejár, a Dortmund mindenképpen eladná, ha nem tudnának megegyezni a hosszabbításban. A játékos szintén hajlik a dologra, a gond csak az, hogy Götze az egyik legjobban fizetett játékos a keretben. Ezt az összeget a klub kissé lejjebb vinné,. Ekkor jelentkezett be az Arsenal, aki garantáltan többet fizetne a 2014-es VB-hősnek.

Viszont Götze csak az utóbbi hónapokban tudta ismét egyenesbe tenni a karrierjét. Egy esetleges balul elsült váltás végleg megpecsételhetné azt, és nem lenne újra visszaút a Dortmund csapatához. A legfrissebb jelentések szerint azonban a játékos nak szeretne távozni, és belemenne a fizetéscsökkentésbe. A konkrét tárgyalások az elkövetkezendő hetekben, a csaat amerikai túráját követően kezdőődhetnek.

Götze hamis kilencesként játékintelligenciáját és munkabírását hasznosítva fontos szereplője lehet a fekete-sárgák nyíltan bajnoki címet megcélzó szezonjának.