Real MadridLa Liga

Gareth Bale piaci értéke hatalmasat zuhant – Real Madrid

A Real Madrid walesi támadójának, Gareth Bale-nek jelentősen lezuhant a piaci értéke a mérvadó transfermarkt.com szerint a csalódást keltő 2018-19-es szezon után.

Korábban Gareth Bale értékét a transfermarkt 90 millió euróra tartotta, a 2018-as Bajnokok Ligája döntőn nyújtott teljesítménye után. Ezzel akkor ő volt a Real Madrid legértékesebb játékosa. Most a piaci értéke 60 millió euróra zuhant vissza. Miután a legutóbbi szezonban nem tudott stabil, magabiztos teljesítményt nyújtani.

Így is jelenleg ő a klub harmadik legnagyobb értékét képviselő játékosa. Eden Hazard áll az élen, akit 150 millió euóra tartanak. Második helyen holt versenyben Vinícius és Raphael Varane áll 70 millió euróval. Míg Bale mellett Isco, Marco Asensio, Luka Jovic, Toni Kroos és Casemiro piaci értéke is 60 millió euró a transfermarkt szerint.

Csak Marcelo értéke zuhant nagyobbat a Real Madridnál:

Csupán Marcelo értéke zuhant nagyobbat, mint Gareth Bale-é. A brazil szélsőt tavaly 60 millióra taksálta az oldal, jelenleg azonban ez csak 25 millió euró.

Mindent egybevetve Gareth Bale az 5. legnagyobb értéket vesztő játékos a transfermarkt szerint. Ami azért is jelentős, mivel a hozzá hasonló értékvesztéssel rendelkező játékosok [Marcelo 31, Alexis Sanchez 31, Diego Costa 30], már betöltötték a 30-at, míg a walesi még mindig csak 29 éves.

A Real Madridnak és Gareth Bale-nek is pocsék szezonja volt:

A 2018-19-es szezon mind a Real Madridnak, mind Gareth Bale-nek pocsékul sikeredett. Kiestek a Bajnokok Ligájából az Ajax ellen. A Copa del Rey során a Barcelona kiütötte őket. Míg a bajnokságban is csak a 3. helyen sikerült zárniuk hatalmas hátránnyal a rivális, bajnoki címet nyerő Barcelona és ugyancsak tetemessel a 2. Atletico Madrid mögött. Továbbá két edzőváltáson is átestek [Lopetegui és Solari menesztése].

Bale már Zizou elődjei alatt egyre kevesebb játéklehetőséget kapott a csapnivaló formája miatt. Viszont Zidane visszatérésvel lett csak igazán kegyvesztett. Csupán a lehetséges játékidő 48%-án kapott lehetőséget a francia szakember alatt. Sőt a legutolsó 3 mérkőzésen nem is lépett pályára.

A gyenge formának és nem megfelelő hozzáállásnak köszönhetően, a Real Madrid meg is akar válni Bale-től. A szélső saját bevallása szerint szívesen elgolfozgat 3 évig, amíg a szerződési kitart, így nem áll szándékában távozni a Blankóktól, ami tovább bonyolítja a helyzetét. Viszont ilyen hozzáállással nem csoda, ha kikerült Zidane terveiből.

Nem csak a transfermarkt értékelte le Gareth Bale-t:

Nem csak a transfermarkt értékelte le a játékost. A CIES Football Observatory szerint a Gareth Bale piace értéke valahol 40 és 50 millió euró között lehet. Míg a KPMG’s Football Benchmark 52 millióra árazta be a walesit. Így a transfermarkt még mindig jóval kegyesebb volt hozzá.